Eurogamer.se

Spider-Man: Shattered Dimensions

Imse vimse spindel klättrar upp igen

Allas vår vänlige superhjälte Spindelmannen återvänder i sitt senaste äventyr tack vare den före detta portningsstudion Beenox. I ett galet, skruvat, kärleksfullt färglatt paket levererar dom för fullt. Här är det inte tal om någon portning längre; här är ett helt egetutvecklat spel, med stora ambitioner om att ta Marvels skötebarn till nästa nivå, eller kanske till och med nästa dimension.

Den här berättelsen hämtas fristående ur Marvels Spindelmannen-värld och är skriven helt av den redan etablerade Spindelmannen-författaren Dan Slott. De som känner till hans serietidningar vet att de är ytterst färggranna och väldigt vackra miljöer som den "vanlige" Spindelmannen för uppleva. Här har herr Slott dock fått ta ut svängarna ordentligt och det tackar vi Beenox för.

Mer om Spider-Man: Shattered Dimension

Äventyret börjar med ett inbrott på naturhistoriska museet där vår hjälte hamnar i bråk med Mysterio. Han har fått nys om en stentavla kallad "The Table of Order and Chaos" (det rör sig alltså inte om en viss produkt från ett företag med äppel-logotyp) som sägs innehålla fantastiska krafter för innehavaren. Dock stöter han snabbt på patrull och i ett virrvarr av spindelnät och förstörd inredning lyckas Spindelmannen krossa stentavlan i flera bitar.

Madame Web har dock observerat händelsen och dyker snart upp med en uppmaning. Krafterna i stentavlan har nämligen orsakat sprickor i flera universum och delar av den har spridits bland dem, därför behöver hon nu hjälp av Spindelmännen i fyra olika dimensioner att hitta bitarna och återta dem från det universumets skurkar.

Storyn är lika enkel som briljant - den introducerar oss snabbt till Marvels olika universum av spindelmän samtidigt som den framför allt låter oss uppleva dem. Som du kanske har förstått vid det här laget får vi alltså möjligheten att uppleva dessa fyra världar som alla har sin egna stil, sina egna problem och sina egna krafter. Från första stund man insett det här sveps man in i en djup förväntan efter introduktionen, där man kort får prova på de olika hjältarnas egenskaper och personligheter.

I det första och "normala" universumet möter vi den välkände hjälten vi känner igen ur serietidningarna och filmerna. Peter Parker jobbar på the Daily Bugle och hans alter ego röjer upp skurkarna på Manhattan. I nästa dimension möter vi en tidig variant av Spindelmannen som utspelar sig i en härlig och mörk Noir-värld anno 1930. Det tredje universumet utspelar sig 2099 i en möjlig framtid och det sista är satt i en alternativ nutida värld där Spindelmannen samarbetar med den i normala fall för honom, så avskyvärde symbioten.

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!