Eurogamer.se

Inget Angry Birds 2 planerat

Men varumärket ska bli "större än Tetris"

Trots de enorma framgångarna med Angry Birds på bland annat App Store är spelets utvecklare Rovio inte särskilt intresserade av att göra en traditionell uppföljare, och vill istället "överraska folket" på andra sätt. Detta uttalande kom från företagets VD Peter Vesterbacka i en intervju med Pocket Gamer. Kort därefter antydde han dock att en avstickare där vi får se världen från de äggsnattande grisarnas perspektiv kanske kan vara under utveckling.

Inte helt oväntat kommer även Facebook få ta del av fenomenet Angry Birds, och även där verkar det dock röra sig om en avstickare som utspelar sig i samma universum. Vill man hellre ta del av originalet, men saknar mobiltelefon med stöd för detta, dyker spelet även snart upp på PSN, XBLA och WiiWare i ny förpackning, tillsammans med ett nytt Worms-osande flerspelarläge.

Vesterbacka har uppenbarligen stora ambitioner för varumärket Angry Birds (som snart även får en egen långfilm och TV-serie) och är inte nöjd förrän "Angry Birds blivit större än Tetris".

Om de någonsin kommer att nå så långt återstår att se. Jag är skeptisk, men vad tror ni?

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!