Eurogamer.se

Halo: Reach – Noble Map Pack

Reach har fallit men striden fortsätter

När Halo: Reach släpptes tidigare i år var jag en av miljontals Xbox Live-prenumeranter som under en månads tid lade allt som hette socialt umgänge på hyllan.

Halo har alltid legat nära mitt gamerhjärta och det kändes härligt att vara fast igen. Något fansen dock klagade på var bristen på banor till spelets flerspelarläge men nu erbjuder Bungie nytt blod i form av tre sprillans nya slagfält i Noble Map Pack.

Har du varit med förr vet du vad det handlar om då detta kartpaket inte är någonting utöver det vanliga. För priset av 800 Microsoftpoäng får du 3 nya banor och 7 nya achievements värda totala 250 i Gamerscore. Banorna, som kommer i storlekarna liten, mellan och stor, stödjer självklart spelets alla spellägen och dess fantastiska Forge Mode.

Först ut är intensiva Anchor 9, en spegelsymmetrisk rymdstation optimerad för 8 spelare och hederliga Slayer-matcher. Även om majoriteten av banan utspelar sig inomhus finns det stöd för låggravitationsstrider ute i rymden. Ingen plats är dock säker i Anchor 9 då det alltid finns en väg för mycket för att man ska kunna ha full koll någon gång - och det finns alltid en extra flyktväg att ta om en sådan skulle behövas.

Sedan har vi den mellanstora banan Tempest som helt klart är en personlig favorit. Det är en oerhört vacker bana som fungerar bra till alla möjliga speltyper och spellistor. Tempest har även utökat Forge-stöd likt banan Forge World men hoppades du på en helt ny Forge-palett kommer du att bli besviken. Trots detta finns stor potential för banbyggande på Tempest tack varje intressant terräng med många tunnlar och gömmor att experimentera med.

Sist ut är Breakpoint, ett stort och öppet stridsfält som består av av forskningsstationer, tunnlar och broar. Tack vare sina tunga vapen och sina ännu tyngre fordon är detta en av bästa banorna i spelet för de som vill starta mindre krig. Breakpoint stödjer även speltypen Invasion vilket jag tycker är bland de roligaste som går att spela i Halo: Reach om man har ett lag som kommunicerar väl.

Något som kan sägas om banorna i Noble Map Pack är att alla tre är oerhört detaljerade. De är troligen de tre grafiskt snyggaste banorna i spelet hittills, vilket kanske inte så svårt att förestå då Bungie har haft så lång tid att slipa på dem. Väntade du dig en nyversion av någon gammal favorit, eller en helt ny klassiker för den delen, är Noble Map Pack dock inte för dig. De tre banorna må hålla hög klass men de gör vad som krävs av dem (utöka urvalet) och inte mycket mer.

Noble Map Pack är ett trevligt tillskott till Halo: Reach men det är ingenting som kommer att revolutionera framtida spelande. Förhoppningsvis kommer Bungie satsa på mer nyskapande material till framtida kartpaket, med helt nya Forge-paletter och mer unik bandesign.

7 / 10

Halo: Reach – Noble Map Pack Mathias Holmberg Reach har fallit men striden fortsätter 2010-12-03T10:00:00+01:00 7 10

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!