Eurogamer.se

NGP-spel säljs både i butik och över PSN

Nytt flashkort introduceras

Sony konfirmerar att spel till PSP2, eller Next Generation Portable som arbetsnamnet just nu är, kommer att säljas både över butiksdisk och på PlayStation Network.

"Vi har lärt oss en massa av våra tidigare erfarenheter och kommer alltså att distribuera spel både via butik och PSN", säger vd för SCEE, Andrew House, på den europeiska PlayStation-bloggen. "Vi vill ge konsumenterna valet att själv bestämma hur de ska få tillgång till vårt fantastiska innehåll till NGP."

"För första gången på en PlayStation-plattform kan vi nu erbjuda flera olika uppkopplingsalternativ - med support för 3G inkluderat, vilket ger en fullständigt uppkopplad spelupplevelse, helt integrerad med PlayStation Network, och som låter dig njuta av socialt spelande, underhållning on-demand varifrån som helst och ständig kommunikation med dina PSN-vänner."

NGP är säkert tänkt att ge omsättningen på PlayStation Store en kraftig knuff framåt men den använder sig också av "ett nytt spelmedium" - det är åtminstone vad Sony kallar ett litet flashkort helt ämnat för NGP-titlar. Detta kort ska kunna lagra hela titlar plus extramaterial och sparfiler.

Samtidigt berättade vi tidigare i morse att Sony även släpper lös PS Suite - ett initiativ för att ge PlayStation-titlar till samtliga enheter med Android som operativsystem.

"Genom att erbjuda en fantastisk selektion av PlayStation-titlar (PS One Classics) jämsides med innehåll vi skapat särskilt för PS Suite tror vi att vi breddar upplevelsen till en vidare grupp användare."

Vidare berättade House att de skapat ett licensprogram kallat PlayStation Certified, riktat mot hårdvarutillverkare så att de kan bygga produkter som optimerar spelandet för PlayStation-innehåll.

"Vi vill ge spelaren friheten att välja mellan olika produkter när de vill ta del av vårt PlayStation-innehåll", förklarade han.

Det är mycket att smälta på en gång - men klart är att steg tas för att öppna upp för spelandet på flera olika plattformar och via valfritt medium.

Exakt vad alla löften och teknikval innebär i det långa loppet lär vi få reda på men fokus för Sony verkar fortfarande ligga på avancerad, och förmodligen dyr, teknik samt massivt stöd för uppkoppling och sammankoppling av spel och spelare.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!