Eurogamer.se

Dood's Big Adventure

Tillräckligt stort äventyr?

När det släpps ett nytt tillbehör som ger dig möjligheten att på ett nytt sätt interagera i spelet, då brukar det släppas en hel drös med titlar som stödjer detta.

Men nu har THQ ingen egen konsol, och eftersom ingen officiellt har köpt licensen är det upp till dem själva att utveckla titlar som ska få dig att köpa deras uDraw-bräda.

Hör och häpna, det är bara två spel som släpps samtidigt. Det ena är förvisso en på förhand storfavorit, Pictionary, medan Dood's Big Adventure får befinna sig i bakgrunden.

Men är den värd det ödet? På pappret handlar det om fyra mindre spel där Dood ska ta sig genom diverse utmaningar, och det låter väl kanske inte så spännande.

Mer om Dood's Big Adventure

Fast det första som sticker ut är att jag själv, givetvis med hjälp av uDraw, kan rita huvudpersonen, antingen via färdiga mallar och hjälpmedel, eller helt fritt. Just den här punkten är lika enkel som genial, och jag förstår inte varför fler gör detta.

Det slutar inte där, för ifall du känner dig riktigt kreativ kan du även rita om fiender och objekt. I teorin kan du alltså sitta i flera timmar och designa nästan allt helt själv, även om det aldrig blir lika avancerat som separat ritprogram, men tillräckligt för att tillfredsställa en kortvarig teckningshunger.

Fyra olika lägen/spel erbjuds, och först ut är Pen Panic, som också visar sig vara det allra bästa med Dood's Big Adventure. Här snackar vi om vanlig plattformsaction där du ska rita hjälpmedel (studsmattor, broar och mycket annat) så att din hjälte kan ta sig förbi diverse hinder.

När fiender dyker upp använder du din ritpenna för att sprätta bläck på dem, så det gäller att du har en hyfsad motorik för att kunna överleva.

Instinktivt blir jag förvånad över att THQ inte har utvecklat ett spel med fokus på enbart detta minispel och inget annat, men de har antagligen velat köra på ett säkert kort och släppa en minispelsamling. Trots det känns det stundtals väldigt kreativt, och jag har det riktigt trevligt under tiden som jag spenderar med läget.

Däremot finns det ingen som helst hjälp under början, så du får vackert läsa instruktionsboken om det är något du inte riktigt greppar. En klar nackdel, oavsett ålder på den som spelar.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!