Eurogamer.se

de Blob 2

En riktig färgklick eller en klumpig klick färg?

I en tid där alla spel ska vara så mörka som möjligt och helst bara innehålla nyanser av brunt är det skönt att det släpps färgglada och barnvänliga titlar titt som tätt.

Titlar där humorn tagit över hagelbrakarnas plats och där man mest flamsar omkring istället för att skriva om världshistorien genom att delta i tredje världskriget.

Det blir en skön kontrast och jag tror att man kan uppskatta alla undergångsspel mer om man varvar det med sockersött slöspelande då och då.

Ett spel som borde passa utmärkt som denna färgklick bland alla skjutspel är de Blob 2, som precis som föregångaren går ut på att färglägga platser där en gråskala har ersatt regnbågens alla kulörer, och där invånarna blivit deprimerade på grund av bristen på ljus och gladare nyanser.

I detta spel kan du glömma allt vad våld heter, strunta i alla små bekymmer och sprida lite färg i din omgivning istället. För visst låter det lockande med en titel som enbart går ut på att förvandla mörka, sterila industriområden till grönskande, färgglada paradisklimat (som inte heter flOwer)?

Givetvis är formeln lite mer avancerad än så, och det finns bland annat en bakomliggande story till varför alla städer tappat sina färger. Nej, världen har inte blivit grå för att alla tonåringar sitter inne och spelar Call of Duty hela dagarna, utan det beror på att Comrade Black har återvänt för att erövra hela planeten.

Till sin hjälp har han ett gäng "bläckisar" (ok, inkies låter bättre), som suddar bort all färg i deras omgivning för att enklare kunna hjärntvätta jordens befolkning. Dagen då planeten tappat all färg kommer också att bli den dag som bläckklumpen Comrade Black tagit över världen.

Självklart är detta ingenting vi behöver oroa oss för så länge som de Blob och hans käre vän Pinky finns, och det är här du som spelare kommer in i bilden.

Som en "blob" gäller det att suga upp färg som döljer sig i små vattenpölar och glasbehållare, och sprida ut den i sin omgivning för att kunna ta sig vidare till nästa område i behov av renovering.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!