Eurogamer.se

MotorStorm: Apocalypse släpps fortfarande i Sverige imorgon

Nordisk Film uttalar sig

Vi på redaktionen följer givetvis de tragiska händelserna i Japan just nu med andan i halsen, och vi hoppas alla att utgången kommer att bli så lindrig som möjligt.

Det som har hänt - och som fortfarande kan hända - speglas även i spelens värld, och Sonys kommande arkadracingspel MotorStorm: Apocalypse (8/10) har försenats i såväl Japan och i Storbritannien.

Men i Sverige släpps spelet fortfarande imorgon enligt planerna. Eurogamer.se kontaktade Nordisk Film som ger ut spelet.

"Vi är chockade och ledsna över effekterna av jordbävningen och tsunamin i Japan, och våra tankar går naturligtvis till de drabbade och deras familjer", säger Christine Platon, marknadschef för PlayStation i Sverige.

"Det ligger inte långt undan att dra parallellen mellan dessa händelser och bakgrundstemat i Motorstorm Apocalypse, och vi gör allt vi kan för att behandla detta faktum med så stort mått av respekt som möjligt", fortsätter hon. "Spelet kommer att hinna nå ut i butik, men vi kommer att minimera implementeringen av marknadskampanj och marknadsmaterial så långt det går."

Med tanke på att spelet handlar om folk som vallfärdar till en jordbävningsdrabbad stad för att utöva extrem racing så känns det passande att tona ned marknadsföringen något.

Ny trailer för MotorStorm: Apocalypse

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!