Eurogamer.se

Pilotwings Resort

Begränsad semesterflygning

När Nintendo kombinerar två starka varumärken tyder det på att de har jobbat hårt för en hög kvalitet. Pilotwings känner vi igen från bådeSuper Nintendo- och Nintendo 64-tiden, och Resort kommer naturligtvis från storsäljande Wii Sports Resort.

Tillsammans har vi Pilotwings Resort - den tredje titeln i den populära flygserien. Att just denna titel frontar Nintendo 3DS-kampanjen är ingen större överraskning tack vare den grafiska potentialen i 3D-vyn.

Med djupet kan jag nu få ännu bättre kontroll över mitt flygplan, men mer om det lite senare. För nu är det dags att berätta om innehållet.

Du kan välja mellan två olika lägen, Mission Mode och Free Play Mode, som är spelets uppdragslägen och frispelslägen, även om den senare har en liten twist. Först ut kommer uppdragen, då dessa ska låsa upp godsaker i det andra läget.

Mer om Pilotwings Resort

Till en början är det i princip vanliga övningar som ska lära mig att lyfta, flyga omkring och landa. Men det behövs eftersom det inte bara är flygplan som står redo för en, utan det är också ett jetpack och en hängglidare.

Allt går väldigt snabbt att lära sig tack vare tydliga instruktioner både före och under övningen. Tyvärr är dessa på engelska, men om du är en van spelare känns knapplaceringarna ganska så logiska. Förhoppningsvis borde inte detta innebära några problem eftersom instruktionsboken tack och lov är på svenska.

När jag har klarat av alla uppdrag i den första av fem olika grader (novis, brons, silver, guld och platinum), som bedöms med en poängskala där slutresultatet skiftar till stjärnor. Taket är på tre stjärnor, men det går också att få en perfekt omgång ifall du är snabb med att lyckas klara dina uppgifter.

3D-grafiken är definitivt bland det bästa som går att få tag på, så här inledningsvis i Nintendo 3DS-fasen, och djupet ger mig total kontroll över alla situationer eftersom jag kan bedöma avstånd på ett betydligt bättre sätt. När det handlar om själva grafiken tycker jag att det påminner om Wii, fast mer komprimerat. Det känns dock mer högupplöst än PSP-spelen, men inte speciellt mycket mer än så.

Hittills är Pilotwings Resort riktigt underhållande, men det saknar riktigt stora utmaningar. Jag har utan problem fått perfekta siffror eller det maximala antalet stjärnor på första försöket, men även om det längre fram blir lite svårare när jag till exempel också ska skjuta eller fotografera samtidigt som jag ska köra genom diverse saker, är det aldrig i närheten av att vara svårt.

Just det gör att upplevelsen inte är lika perfekt som jag hade hoppats på, fast jag har det ändå väldigt trevligt under min jakt efter stjärnor. Men det beror inte på uppdragen, utan friläget.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!