Eurogamer.se

Ridge Racer 3D

Ridge Racer laddar med sladdar

Vid varje nytt konsolsläpp brukar en ny del i Ridge Racer-serien dyka upp. Den kommer som en kär vän och finns där som ett säkert kort för alla som någonsin gillat någon av föregångarna, och även om serien sällan överstiger mina förväntningar blir jag heller aldrig besviken på den.

Ridge Racer 3D fullföljde traditionen att släppas samtidigt som en ny konsol, och denna gång var det givetvis till Nintendo 3DS.

Ni som någonsin provat ett Ridge Racer vet precis vad det handlar om, arkadracing när den är som arkadigast i häpnadsväckande höga hastigheter. Bara det faktum att det räcker att lätta på gaspedalen i någon sekund för att bilen ska börja sladda som om den halkat på ett bananskal på hal is är ett tydligt tecken på att spelserien prioriterar snygg och underhållande racing framför realism och trovärdighet.

Spelmekaniken är fortfarande intakt, och det gäller att få ställ så ofta som möjligt för att fylla på lustgasbehållarna som används till att ge bilen ett extra fartlyft. Tacksamt nog är det riktigt enkelt att bibehålla ett ställ genom kurvorna då bilen oftast följer något som skulle kunna liknas med en skena i vägen, vilket gör att du nästan aldrig riskerar att slå emot vägbanans kanter så länge du påbörjar sladden vid rätt tidpunkt.

Ridge Racer 3D-trailern sladdar in

Detta blir dock smått komiskt i vissa fall då du kan snurra runt flera varv med bilen och ända behålla rätt placering i kurvorna utan minsta problem, men det är likväl riktigt underhållande och passar väl in med spelets överdrivna inramning.

Som vanligt finns det en hel uppsjö av turneringar att ta sig an i spelet, kompletterat med bland annat strider mot klockan, snabblopp som går att generera beroende på hur lång tid du vill spela, samt det obligatoriska flerspelarläget.

Tyvärr går det inte att möta andra spelare över nätet, och om du har tre vänner med varsin 3DS krävs det att samtliga äger vars ett exemplar av Ridge Racer 3D för att ni ska kunna utmana varandra, då titeln saknar stöd för Download Play.

Utseendemässigt ligger titeln inte långt ifrån dess motsvarighet till PSP, vilket inte är allt för imponerande. Jag hade gärna sett lite mjukare kanter då dessa har en tendens att bli lite väl skarpa och flimriga i flera av spelets miljöer, och det uppstår stundtals även problem med bilduppdateringen som tappar stabilitet i de allra snabbaste turneringarna.

Vrider du däremot upp 3D-reglaget på din nyinförskaffade maskin blir det riktigt imponerande. Spelet får ett imponerande djup som gör det lättare att bedöma avstånd till kommande kurvor, och som dessutom leker med effekter som får än att hoppa bakåt av förvåning när helikoptrar och vattendroppar flyger mot ansiktet i hög fart.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!