Eurogamer.se

Strong Bad's Cool Game for Attractive People

Strong Bad är långt ifrån starkt dåligt

Jag brukar normalt se tt skriva en liten och ibland pretentiös historia om min spelsession när jag recenserar ett spel, men med Strong Bad's Cool Game for Attractive People vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.

För er som inte vet baserar sig de fem kapitlen i spelet på en lätt kultförklarade flashserien på Internet, Homestar Runner, där den maskförsedda Strong Bad är något av en egocentrisk buse med alldeles för höga tankar om sig själv. Personligen har jag inte alls följt serien utan hade egentligen bara hört talas om den samt att jag kä nner igen antihjälten Strong Bad till utseendet från när jag surfat runt på nätet.

Då jag hade så pass lite kunskap om Strong Bad och hans vänner kände jag viss osäkerhet till denna titel, då den först och främst riktar sig till de av er som redan är fans av serien och den vrickade värld där titeln utspelas. Eller jag ska kanske säga titlar ska säga då det egentligen är fem mer eller mindre fristående spel vi pratar om, även om det finns vissa referenser till de olika delarna.

Osäkerheten lade sig dock rätt snabbt då SBCG4AP visade sig vara ett renodlat äventyrsspel av den gamla skolan, och denna genre är jag väl bevandrad med. Det var bara för mig att sätta mig in i de olika karaktärerna och deras förhållande vilket visade sig vara rätt enkelt, med vissa undantag.

Strong Bad's Cool Game For Attractive People

Vår protagonist Strong Bad bor med sina två bröder Strong Mad - muskelbyggaren med rejält ifrågasatt intelligens - och den överkänsliga Strong Sad som med sina depressioner och förkärlek till mesiga popband och dammiga böcker är en ständig källa till irritation.

Hans bekantskaps krets består till huvudsak stadens självutnämnde hjälte och atlet Homestar, affärsinnehavaren Bubs, den miljömedvetna tjejen Marzipan, den rappande "tränaren" Coach Z och det gula djuret The Cheat som även är Strong Mads bäste vän.

Strong Bads vardag verkar bestå av att läsa och besvara e-post, spela på sin gamla spelkonsol av märket FunMachine, häckla Strong Sad samt rent allmänt göra allt för att stärka sitt redan uppblåsta ego. Dessa saker är vad som dominerar de fem delarna av denna spelserie.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!