Eurogamer.se

Magicka: Vietnam

Magiker med raketgevär

Saker är sällan vad man förväntar sig att de ska vara. Ibland blir man besviken på vad man sett fram emot och andra gånger blir man positivt överraskad.

Men så finns det de gånger man får något helt annorlunda än vad man någonsin kunnat tro, vilket Magicka Vietnam är ett utmärkt exempel på. Det jag hade förväntat mig av detta nedladdningsbara material var ett äventyr i stil med originalkampanjen (som vi recenserat i sin helhet här), men som var förpassad till Vietnams djungler och drev med den löjligt stora krigsspelsgenren där det släpps nya titlar så gott som varje vecka.

Det jag istället fick var två nya banor till spelets utmaningsläge, som varken är särskilt långa eller bjuder på något tyngre historieberättande. Därmed hinner de knappt driva med vare sig krigsfilmer eller förstapersonsskjutspel.

Först ut är i vilket fall som helst Survival Vietnam, som går ut på att överleva så lång tid som möjligt på ett krigsfält i Vietnams djungler. På banan möter du vågor av fiender som blir svårare desto längre du lever, och konceptet känns igen från bland annat Horde Mode i Gears of War 2.

Magicka: Vietnam - DLC-film

I den andra utmaningen du får ta dig an är ett räddningsuppdrag, där du på så kort tid som möjligt ska ta dig i mål och förstöra så mycket du bara kan längs vägen. Om du lyckas frita tillfångatagna Rambostereotyper och stjäla krigsdokument från krigsmålade orcher får du extrapoäng, alltsammans medan skamlösa plagiat av Creedence och Chuck Berry-låtar strömmar ur högtalarna. Stämningen är med andra ord på topp.

Bägge scenarion är så pass korta att du tillsammans med tre vänner hinner spela igenom hela expansionen i en och samma sittning på mindre än två timmar, förutsatt att ni vet vad ni sysslar med.

Magicka Vietnam är nämligen skoningslöst svårt, och om du hade problem att ta dig igenom originalspelet kommer du förhoppningsvis inte att överleva längre än någon minut i dessa uppdrag. Då det varken finns några kontrollpunkter eller sparstationer på något av uppdragen är det bara att börja om från början när du dör – gång på gång på gång.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!