Eurogamer.se

LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game

Piraterna kapar ny legomark

Star Wars, Indiana Jones, Batman och Harry Potter har fått minst ett eget legospel var, och nu är det dags för det skämtsamma och lättsinniga Pirates of the Caribbean att bli legofierat.

Många röster där ute säger att Traveller's Tale måste börja komma på något nytt istället för att upprepa samma, gamla formel, men så länge pengarna rullar in blir det inga större förändringar. Den saken är väldigt tydlig i LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game.

Om du har spelat något av de tidigare spelen vet du hur det är uppbyggt, men rent kortfattat styr du två karaktärer från filmerna genom en uppsjö av banor som består av enklare pussel och en bosstrid.

Tonen är mer åt det humoristiska hållet med sin slapstick och alternativa tolkningar av vad som skedde på den vita duken, och är en perfekt mix som passar både barn och vuxna tack vare den uteblivna mörka tonen och mängder med referenser för den kunnige.

Mer om LEGO Pirates of the Caribbean

I denna upplaga är det Svarta pärlans förbannelse, Död mans kista, Vid världens ände och kommande I främmande farvatten som finns med, och för att komma åt dem springer du i en helt annan värld som agerar brygga mellan dem. I tidigare legospel har detta blivit mer och mer rörigt, ja stundtals riktigt svårt att veta exakt var jag ska gå.

Nu har de dock valt att återgå till den mer enkla formen som finns med i LEGO Star Wars, vilket innebär att du direkt landar på ett ställe med fyra olika kartor som symboliserar alla banor i spelet. Givetvis kan du utforska stället du är på, och när jag gör det upptäcker jag att de har helt slopat de röda brickorna inne i banorna.

Istället går de att hitta i hubben som sammanknyter allt, och en annan nyhet är att du är mer beroende av att samla på guldbrickorna som du får under spelets gång. Dessa får du, precis som i tidigare spel, genom att klara vissa mål såsom att samla mynt och hitta delar av ett paket. När du har ett antal brickor kommer du att kunna nå platser som hittills har varit stängda, och på så sätt kunna köpa saker som hjälper dig under tiden med LEGO Pirates of the Caribbean.

Men det är faktiskt inte den enda nyheten. LEGO Pirates of the Caribbean är faktiskt det första spelet i serien som är på svenska. Det är otroligt att det har dröjt så pass länge med tanke på att Disney brukar vara noggranna på den här fronten. Förhoppningsvis kommer framtida distributörer att fortsätta på denna bana.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!