Eurogamer.se

Cabela's Dangerous Hunts 2011

Nu ska vi ut på tigerjakt

I takt med att aktieinnehavare vill ha mer och mer vinst måste spelbolagen hitta ny mark för att öka sina intäkter. För några år sedan var det på modet att släppa ett eller flera plasttillbehör, och på så sätt höja prislappen.

Det fungerade utomordentligt bra, ja till och med helt fantastiskt bra. Guitar Hero: World Tour och Rock Band med gitarr, mikrofon och trummor, Buzz! och Scene it med mentometerknappar, och många fler sålde högt över förväntningarna. Faktum är det bidrog med den högsta omsättningen någonsin för spelmarknaden.

Men allt som har en början har och ett slut. Nyhetens behag är över, och det är ytterst få som numera försöker safta till priset med en stor plastbit. Ja, förutom Activision då, som är den obestridda kungen av plast. Instrument, dj-tallrikar och skateboards är bara några av deras produkter, och nu är det dags för nästa tillbehör.

1

Här är den. Tillbehöret som inte fungerar.

Jaktspelet Dangerous Hunts 2011 har nått Sverige (ja, jämtlänningar får jaga varg i spelet) tillsammans med ett plastvapen som till formen är en hybrid mellan modern hagelbössa och krypskyttegevär. Som du kan se på bilden nedan har du ett sikte och en längd som påminner om ett maskingevär, fast med en omladdare från en pumprepeter.

Alla kommer dock inte att kunna använda det nya tillbehöret. När jag skulle kalibrera det genom att sikta och skjuta på vissa punkter av skärmen, fick jag ett meddelande om att siktet var för långt bort från sensorn, som låg på samma plats som min Kinect-kamera. Trots ett byte med PlayStation Eye-kameran gick det fortfarande inte.

Move fungerar alltså utmärkt med min plasma på 50 tum och ett soffavstånd på tre meter, men inte denna manick. Det är lite tråkigt att inte få testa vapnet, men Cauldron Games har tack och lov lagt in stöd för både vanlig handkontroll och PlayStation Move. På så sätt riskerar ingen att drabbas oavsett hur du möblerar ditt spelrum.

4

Se döden i lejonögat

Handlingen den här gången utspelas till större delar i Afrika, där din karaktär fortfarande försöker att komma över förlusten av sin bror samtidigt som det finns ett stort bekräftelsebehov från pappan. Du och han befinner er där för att söka rätt på ett mystiskt djur som kallas för Kaftar, men vi hinner inte långt innan en flodhäst attackerar båten som vi åker med.

Du separeras både från din far och den anlitade jägaren Mbeki, och nu gäller det att hitta dem igen för att fortsätta sökandet efter djuret, men savannen bjuder på många stora faror under resans gång.

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!