Eurogamer.se

Disney Universe

En helt ny värld

För att vara ett så stort företag som de faktiskt är har Disney varit rätt frikostiga med sin licensiering och sina samarbeten genom tiderna.

Kingdom Hearts-spelserien är det uppenbara exemplet, där Walt Disneys företag och Square Enix arbetade ihop för att sammanföra Final Fantasy-karaktärer med bland annat Musse Pigg, Kalle Anka och Långben.

Men nu riktar sig studion mot sin yngre publik igen.

Själva spelvärlden i Disney Universe är en virtuell plats skapad av Disneys fans, där folk kan logga in och ta på sig olika dräkter som föreställer de olika karaktärerna. Du spelar som en av betatestarna, men hackare har brutit sig in i universumet och korrumperat den. Det gäller alltså att rensa upp världarna och ta reda på vad som hänt.

Mer om Disney Universe

Det blir ingen interaktion ute i den verkliga världen, utan allt utspelas i de olika Disney-områdena. Filmvärldarna kommer att bli sex till antalet när spelet släpps, men ännu har bara Monsters Inc. och Alice i Underlandet presenterats officiellt. Av material som fanns tillgängligt på E3-mässan skulle jag däremot inte bli förvånad om både Tron och Lejonkungen gör framträdanden.

Totalt kommer det att finnas fler än 40 vid lanseringen, och fler kommer dessutom att tillkomma i hämtbar form. Och hela stilen är riktigt gullig. Stitch-dräkten är till exempel ursöt, och Tron-kläderna är charmigt coola. De har dessutom olika egenskaper och attacker, som kan uppgraderas under banornas gång.

Utvecklarna har bekräftat att de har rättighet att använda alla karaktärer från Disneys katalog, inklusive animation, riktiga filmer och tv-serier samt Pixars skapelser. Hittills har karaktärer från Lejonkungen, Alice i Underlandet, Tron, Hitta Nemo, Monsters Inc. och Lilo & Stitch presenterats.

"Vi frågar oss själva vilka karaktärer som inte har dykt upp i ett spel än", Disneys representant på E3-mässan medan har presenterar spelet för mig.

Så vad är det då för spel? Utvecklarna själva beskriver det som ett utmanings- och samarbetsdrivet plattformsspel i tredjepersonsperspektiv. Upp till fyra spelare kan köra samtidigt på samma skärm – onlinesamarbete saknas helt - och karaktärerna inuti de olika dräkterna kommer då att ha olika färg för att skilja dem åt.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!