Eurogamer.se

Resident Evil: The Mercenaries 3D

Skrämmande kort och klaustrofobiskt litet

Spelserien Resident Evil började en gång i tiden som en riktig skräckklassiker, men har på senare år blivit mer av en actionserie. Detta märks extra tydligt i spelläget The Mercenaries, som funnits som upplåsbart bonusmaterial i både Resident Evil 4 och 5.

The Mercenaries går nämligen ut på att samla poäng genom att ha ihjäl så många infekterade fiender som möjligt på trånga spelplaner innan den ständigt nedtickande tiden går ut, och du får bonuspoäng om du lyckas bygga upp en kombination genom att besegra flera fiender i snabb följd. Mer actionorienterat än så kan det väl knappast bli?

Personligen uppskattade jag detta spelläge mycket när det begav sig, och tyckte att det var ett utmärkt komplement till spelets huvudsakliga del som fokuserade mer på spännande handling och ständig jakt på ammunition och läkande örter.

Nintendo 3DS-spelet Resident Evil: The Mercenaries 3D innehåller som namnet antyder dock enbart Mercenariesläget, och frågan är om detta "minispel" håller som enda material i ett fullprisspel.

Titeln innehåller alltså inget som helst historieberättande, och såväl miljöer som fiender är direkt hämtade ur huvudseriens fjärde och femte del. Har du redan plöjt igenom tidigare Mercenaries-lägen finns här med andra ord inte särskilt mycket att hämta, och det krävs nästan att du antingen är ett mycket stort fan av serien eller aldrig spelat de två senaste delarna så pass långt att du låst upp bonusläget.

43 minuter från Resident Evil: Mercs 3D

En annan stor brist är det blyga antalet uppdrag som återfinns i spelet, och om du väljer att bara spela igenom dessa en gång vardera varar titeln inte mycket längre än ett genomsnitts iPhone-spel.

Jag saknar även flera klassiska karaktärer från Resident Evil, och även om det går att spela som bland annat Jill Valentine och Albert Wesker återfinns inte gamla favoriter som exempelvis Leon S Kennedy eller Ada Wong.

Kan du leva med dessa brister och avsaknaden på innehåll är dock Mercenaries 3D ett riktigt underhållande actionspel. Kontrollen fungerar utmärkt på 3DS:en och låter dig för första gången i Resident Evils historia förflytta dig medan du siktar, om än på ett tämligen klumpigt och värdelöst sätt.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!