Eurogamer.se

Cars 2: The Video Game (Bilar 2)

Än är inte loppet kört

När jag hörde att filmen Bilar 2 skulle komma var jag inte sen med att ställa motfrågan "varför?".

För mig är Pixar äkta kvalitetsmärkning, och det var länge slöseri med tid att se animerade filmer som inte var gjorda av Pixar, för det var faktiskt bara de som gjorde bra animerade filmer. Jag skulle säga att allt de gjort fram till idag förtjänar toppbetyg, förutom Bilar, som var ytterst medelmåttig.

Därför kändes en uppföljare fullkomligt onödig.

Cars 2: The Video Game (Bilar 2) handlar inte helt oväntat om att köra bilar. Snabba bilar, långsamma bilar, söta bilar och dåliga bilar. Eftersom att jag inte sett filmen vågar jag inte svära på att alla bilar finns representerade, men det finns väldigt många att välja mellan.

Mer om Cars 2: The Video Game (Bilar 2)

Själv varierade jag mest mellan Blixten McQueen, Fransesco Bernoulli och Gaffeltrucken. Men ifall du tycker det är lika roligt att förlora kan du använda dig av till exempel Bärgarn som är en av de sämre bilarna.

Vad är det då för sorts bilspel? Den enkla förklaringen är att säga att det är Mario Kart med andra karaktärer, nya spellägen och ett turbosystem.

Det säger jag för att en van Mario Kart-spelare snabbt finner sig tillrätta på de rätta korta banorna där vapen ligger strösslade över kartan på samma sätt som i just Mario Kart. Flera av vapnen känns också igen rätt mycket från det spelet, fast istället för att lägga ut ett bananskal kan du nu spruta ut en oljefläck på vägen.

Dessutom finns precis som i Mario Kart de där otroligt orättvisa vapnen med i spelet. Du vet, de du råkar ut för när du ligger etta och just kör ut på raksträckan innan mållinjen för att med ett leende på läpparna högljutt konstatera att du kör som en gud. Det är just då du råkar ut för de vapen som kastar upp dig tio meter upp i luften gör att du halkar ner från första plats till femte.

Såna vapen är som ett tveeggat svärd. När du spelar själv är det enbart orättvist och tråkigt,. och i vanlig ordning får du aldrig ett sånt vapen när du själv skulle behöva det. Ligger du sist och ändå inte har en chans att vinna känns det tämligen meningslöst att förstöra för någon, såvida du inte spelat mot en, två eller varför inte tre kompisar!

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!