Eurogamer.se

Begagnatmarknaden har kostat Heavy Rain miljoner

Baseras på troféuppgifter

Begagnatmarknaden har varit ett konstant skällsord för många utvecklare, och nästa smäll delas ut av Quantic Dream.

En av skaparna bakom bolaget, Guillaume de Fondaumiere, berättar för vår systersajt GamesIndustry att handel med begagnade spel har kostat dem mellan fem till tio miljoner euro, baserat på PlayStation 3:s trofésystem för titeln Heavy Rain (9/10).

"Vi har till dags datum sålt ungefär två miljoner exemplar [av Heavy Rain]. Tack vare trofésystemet ser vi att det antagligen är mer än tre miljoner som har köpt vårt spel och spelat det", säger de Fondaumiere.

"Det innebär att ungefär en miljon människor har spelat mitt spel utan att ge mig ett endaste öre. Min kalkylering säger att Quantic Dream har förlorat mellan 50 till 100 miljoner kronor i uteblivna intäkter på grund av begagnathandeln."

Dessa citat togs från en intervju gällande ifall spelen är för dyra eller inte, och detta är hans argument för att nypriset är helt korrekt.

Hans kalkyl lär dock inte ha räknat in vare sig låneexemplar, promotionkopior eller andra konton på samma maskin.

Har han rätt i sitt tänkande, eller ska han enbart vara glad att flera vill spela Heavy Rain?

Spelet funkar nu också med PlayStation Move

Kommentarer (11)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!