Eurogamer.se

Recension: Kinect Sports: Season 2

Närkontakt av tredje bollen

Att Kinect har gjort stor succé under det år som kameran har funnits har inte gått förbi någon spelintresserad, trots att det har varit en ganska stor brist på bra titlar. Oftast rör det sig om minispelsamlingar med ursprung från Nintendo Wii, och just därför har vi inte sett någon storsäljare till Kinect på väldigt, väldigt längre.

Därför var det inte speciellt förvånande att Microsoft och utvecklaren Rare utannonserade en snabb uppföljare till lanseringsspelet Kinect Sports, för det behövs verkligen något som sticker ut ordentligt. Inte för att jag tycker att ettan är på något sätt minnesvärd, men för att spelarna bokstavligen älskar spelet.

I vår artikel Rörelsekampen är det tydligt vad som är den stora favoriten, och därför ska det bli intressant att se vad Rare bjuder på i Kinect Sports: Season 2.

Precis som tidigare är det sex stycken sporter som finns med, fast denna gång med ett större fokus på vad som är populärt i USA. Baseboll och amerikansk fotboll är knappast något skräddarsytt material för svenskar, medan slalom, tennis, golf och dart lär säkert glädja många.

Ny Kinect Sports: Season 2-trailer

Mest positivt är att äntligen kunna få ett spel på svenska i både text och tal, speciellt med tanke på att Microsoft har prioriterat bort det under väldigt många år. Tyvärr är det inte genomfört speciellt bra eftersom det fortfarande förekommer engelska lite här och var. Lokaliseringen känns helt enkelt lite slarvigt utfört.

När jag ska börja med att testa spelet för mig själv dyker en annan negativ grej upp, nämligen att alla svårighetsgrader utom lätt är låsta. Det är förståeligt ur ett pedagogiskt perspektiv, men jag borde åtminstone kunna få mediumgraden redan vid start. Istället tvingas jag att möta genomkorkade motståndare, vars artificiella intelligens sträcker sig ungefär lika långt som bollen i Pong.

Som tur var hade jag på förhand räknat ut att Kinect Sports: Season 2 inte skulle vara någon höjdare för de som spelar själv, och därför hade jag sett till att ordna en heldag med ett flertal vänner (det funkar också bra att möta varandra via Xbox Live). Det är just där som spelet gör sig rättvis tack vare den stora underhållningen i att ständigt tävla mot varandra. Se bara till att du har ett stort spelrum, annars är risken stor att diverse kroppsdelar blir skadade under sessionen.

I huvudsak är det två stycken som spelar samtidigt, men det sker titt som tätt att alla får turas om att stå framför tv-apparaten. Med andra ord finns det inget stöd för fyra samtidigt, men det är samtidigt inget jag stör mig på. Ytan i gemene hem är ändå så pass liten att det skulle vara mer bökigt än underhållande.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!