Eurogamer.se

Machinarium till PS3 blir den ultimata versionen

Och nästa spel, Samorost 3, kan släppas till Wii U

Peka och klicka-äventyret Machinarium från tjeckiska spelstudion Amanita Design tog plats i mångas hjärta när det dök upp för två år sedan. Du styr en ensam liten robot genom fantastiska miljöer och ska försöka rädda staden undan skurkarna. På vägen får du lösa allsköns kluriga pussel.

I februari är det dags för PlayStation 3-spelarna att lägga vantarna på spelet. Det ska då gå att styra både med PS Move så att spelaren får chansen till ett äkta pekande och klickande eller med den vanliga handkontrollen. Utvecklarna säger till Eurogamer att det kommer dyka upp lite nyheter i samband med nyversionen, men nämner just nu bara en zoomfunktion, troféer och att spelet överlag ska flyta lite smidigare.

Samtidigt som Machinarium får en uppfräschning så är det också dags för att börja utforska hur nästa spel från företaget ska släppas. Samorost 3 heter det och blir en uppföljare till de två småspel som satte Amanita Design på kartan. Just nu funderar de över i vilken form spelet ska släppas.

"Självfallet vill vi ta det till så många plattformar som möjligt," säger grundaren Jakub Dvorský. "Definitivt till PC, Mac och surfplattor. Och förhoppningsvis till några av de större konsolerna. Vi har kontaktat Sony. De är intresserade, så vi vill släppa det till PlayStation. Vi är också intresserade av Xbox. Nintendo Wii U ser väldigt lovande ut, eftersom det kommer vara en kraftfull maskin och det är det vi vill ha."

Det blir spännande att se om den lilla fantasifulla spelutvecklaren från Tjeckien kan ta oss med storm en gång till.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!