Eurogamer.se

Recension: The Sims 3: Husdjur

Detaljerat kring dina fyrbenta vänner

Min lata, vänliga och rödhåriga katt Whiskey ligger i sin säng och sover. Han har varit ute och lekt, jagat fåglar och ätit gräs vilket har fått honom att bli helt utmattad men nöjd med sin tillvaro. Jag sätter mig ner och spelar lite The Sims 3: Husdjur för att se hur min lata, vänliga och rödhåriga katt Whiskey har det där; han vill ut och leka och jaga fåglar, vilken chock...

Det finna en stor grupp människor som är mycket hängivna fans av Electronic Arts supersuccé The Sims 3 och som skaffar alla spelets expansioner dagen de släpps.

Tillhör du denna grupp har du säkert redan köpt, spelat och bildat dig en uppfattning av senaste tillägget Husdjur och kanske inte är så intresserad av vad jag tycker och tänker. För er andra som är sugna på att leka lite mer digitala husdjur kanske denna text är lite matnyttig.

1

Husdjur handlar alltså, inte helt otippat, om vår fyrbenta vänner. Vi såg även en liknande expansion i The Sims 2 men denna gång har utvecklarna satsat ännu lite mer på att få djuren att bli mer personliga, men på köpet får vi ytterligare flera saker att hantera. Detta i ett spel där du redan innan hanterar minsta lilla detalj i dina karaktärers liv.

Det största tillskottet initialt är att du nu, förutom katter och hundar som redan fanns i föregångaren, även kan ha hästar. Samtliga husdjur kan anpassas till det extrema; allt från ras och utseende till personlighet bestäms av dig via ett smidigt gränssnitt som påminner om det du använder för att skapa dina simar. Den som vill kan gräva ner sig mycket djupt och anpassa i princip vad som helst.

Har du redan en utvecklad sim är du bara ett samtal från att adoptera ett husdjur som sedan adderas till ditt hushåll. Men det bästa alternativet känns att flytta till den nya staden Appaloosa. Denna lantliga country-/western-idyll passar perfekt för att ha katter, hundar och hästar, till skillnad från de andra städerna som inte känns helt anpassade för denna expansion.

2

Men i Appaloosa finns det mycket mer att utforska och göra för dina djur. Eller för dina nya vänner, kanske jag ska säga, för de är bara snäppet under en vanlig sim-karaktär när det kommer till hur du spelar dem. De har egna mätare som visar hur de mår, vad de vill göra samt vilka mål de har för att uppnå lycka i livet. Förutom karriärerna är de nästan som vilken annan spelbar karaktär i spelet, det finns som sagt mycket att göra för den som vill.

Som jag nämnde tidigare medför detta ytterligare detaljplanering. Är du en van The Sims-spelare är detta inget problem, men för oss mindre bevandrade kan det bli lite av ett irritationsmoment och ju fler detaljer du måste sköta desto lägre blir tempot i spelet.

Expansionen är i sin helhet gedigen och för den som önskar ges mycket spel för pengarna i The Sims 3: Husdjur. Att gulla med djuren kan vara kul, men låt inte de söta hårbollarna lura dig - detta är The Sims ut i fingerspetsarna och är du inte intresserad av konceptet tidigare är det tveksamt om du kommer att bli det bara på grund av Husdjur.

7 / 10

Recension: The Sims 3: Husdjur Mikael Åkesson Detaljerat kring dina fyrbenta vänner 2011-11-16T10:00:00+01:00 7 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!