Eurogamer.se

Square Enix vill släppa Final Fantasy-spel varje eller vartannat år

Missnöjda med att det tar så lång tid hittills

Tre år tog det mellan Final Fantasy XIII och föregångaren. Och först långt in i den nuvarande generationen konsolers livscykel kunde en ny titel i den enorma rollspelsserien se dagens ljus på snabbare maskiner.

Lite för lång tid tyckte många. I en intervju med Gamereactor pratas det mycket om kommande Final Fantasy XIII-2, men producenten Yoshinori Kitase håller med om att FF-serien behövt vara på banan snabbare.

"Personligen tycker jag att vi tog lite för lång tid på oss att få ut det. När du tänker på västerländska storspel som Call of Duty, Battlefield eller Assassin's Creed så verkar de arbeta med mycket snabbare omsättning - de släpper ett nytt spel vart eller vartannat år. Det är något vi behöver efterlikna, för det verkar vara det bästa sättet att hålla våra fans intresserade av serien", säger han.

Kitase menar att Square Enix lärt sig en läxa, och att de är betydligt mycket nöjdare med att få ut Final Fantasy XIII-2 på under två år.

Frågan är om en snabb utvecklingscykel räcker för att rädda seriens rykte; FFXIII sågades av många inbitna fans som ett alltför linjärt och platt spel.

Final Fantasy XIII-2 släpps i Japan i december, och den översatta versionen planeras släppas på Xbox 360 och PlayStation 3 i början av nästa år.

Nytt från Final Fantasy 13-2

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!