Eurogamer.se

Recension: Lego Harry Potter Years 5-7

En del saker ändrar sig aldrig

Vissa saker ändrar sig aldrig - LEGO är kul, det finns aldrig nog med tvåplupparsbitar i LEGO-lådan och TT Games fortsätter ge ut samma spel fast med ny fernissa.

Den senaste delen i serien, LEGO Harry Potter: Years 5-7, avviker inte från den väl utstakade vägen och levererar en produkt som är lika förfinad som den är typisk.

LEGO Harry Potter: Years 5-7 erbjuder inga överraskningar för den som spelat något av de tidigare spelen i serien. Småmysigt samarbetsspel, lättsamma tolkningar av källmaterialet och en gigantisk mängd gömda saker att leta reda på och låsa upp - är inslag som den vane LEGO-spelaren bör vara familjär med.

Precis som föregångaren Harry Potter: Years 1-4 fokuserar spelet mer på pussel än action, jämfört med till exempel LEGO Star Wars och LEGO Indiana Jones. Detta känns väldigt passande med tanke på hur filmerna spelen baserar sig på skiljer sig från varandra.

När jag startar spelet för första gången har det gått nästan ett år sedan jag provade ett LEGO-spel sist, men trots att mycket är sig likt finns det ett par iögonfallande saker att ta upp.

Grafiken är faktiskt en smula imponerande. Hogwarts med omnejd målas upp med stämningsfulla förrenderade bakgrunder, som stundtals är så fotorealistiska att jag misstänker att de är hämtade direkt från filmerna. Spelets flygscener har en påtaglig känsla av fart och mer filmliknande än så här har nog LEGO-serien aldrig varit.

Som tillägg till pusselmekaniken, som i princip är identisk med den i Harry Potter: Years 1-4, intoduceras även magidueller i vilka spelaren ska korsa trollstavar med motståndare i något som liknar en mix av quicktime events och sten-sax-påse. Helt klart ett inslag jag gillar och som används med god dramatisk effekt i berättelsens klimax.

Spelets pusselmoment går som oftast ut på att medelst trollspö skjuta sönder LEGO-formationer för att hitta något undangömt föremål eller att komma ihåg vilken trollformel som matchar vissa typer av hinder. Inget som kommer utmana en vuxen, men det är en utmärkt svårighetsnivå för barn i lågstadieåldern.

Lego Harry Potter Years 5-7: Trailer med spelsekvenser

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!