Eurogamer.se

Recension: Carnival Island

Ytterst få (karne)valmöjligheter

PlayStation Move har blivit en tämligen stor succé för Sony och under det dryga året som gått sedan de rörelsekänsliga kontrollerna lanserades har det släppts flera bra spel som nyttjat dem.

Men precis som med Nintendo Wii så börjar det dyka upp en hel hög med snabbt utvecklade minispelssamlingar vars kvalitet är minst sagt undermålig, särskilt nu när julen börjar närma sig.

Ett av dessa spel är Carnival Island, som lockar med färgglada djur och roliga minispel för att få en del av dina surt förvärvade slantar. Detta räcker dock inte långt, då de minispel som finns snabbt blir repetitiva och i ärlighetens namn ganska tråkiga.

Du får slunga iväg grodor med hammare, kasta ringar på flaskor och skjuta måltavlor med bössa. Det är allt, känns det som. Det verkar som om utvecklarna fick slut på idéer när de hade skapat fem-sex olika minispel och helt enkelt bestämde sig för att återanvända dem fast med andra bakgrunder.

Spelar du tillsammans med en eller flera vänner kan Carnival Island i ärlighetens namn inledningsvis vara relativt underhållande. Det första intrycket av de olika minispelen var förvånansvärt positivt och Move-kontrollerna kändes faktiskt riktigt bra.

Carnival Island till PlayStation 3

Tyvärr försvann de positiva känslorna ganska fort då minispelen kändes uttjatade efter bara ett par omgångar. Kontrollerna fungerar dock klockrent och det är lätt att få in rörelserna du behöver för att pricka basketkorgen eller för att få ringen att hamna över flaskhalsen. Men bra kontroller kan inte rädda ett spel som snabbt blir tråkigt.

Därför ska du i allra högsta grad undvika enspelarläget i Carnival Island, då du i detta läge vandrar omkring i en inledningsvis färglös värld och väljer vilka minispel du vill delta i. Genom att genomföra dessa återvänder färgen till nöjesfältet där spelet utspelas och du vinner biljetter som används till att köpa ballonger eller husdjur och annat.

Det hela känns totalt meningslöst, även om jag kan tänka mig att yngre spelare kan uppskatta detta sätt att introduceras till alla de olika minispelen.

Det är en känsla som förföljer mig hela vägen genom Carnival Island, att jag verkligen inte hör till spelets målgrupp. Jag är övertygad om att de allra minsta kan fatta tycke för Carnival Island och dess färgglada karaktärer, men det som jag tycker gör ett bra spel är när det lyckas tilltala både barn och vuxna samtidigt. Det gör verkligen inte Carnival Island, tyvärr.

För i grund och botten har det trots allt en stabil spelmekanik och riktigt bra kontroller som utnyttjar Move på ett bra sätt. Det är synd att fantasin verkar ha varit så bristande, då potentialen finns där.

Även om Carnival Islands brister må vara fler än dess styrkor så skulle jag ljuga för er om jag sa att jag inte hade ganska kul med spelet vissa stunder.

Hade jag varit yngre hade jag säkert gillat det mer, men det är jag inte och Carnival Island förblir ett spel som roar för ett kort ögonblick, men som jag snabbt stänger av och sedan glömmer bort.

4 / 10

Recension: Carnival Island David Wahlström Ytterst få (karne)valmöjligheter 2011-12-12T12:43:00+01:00 4 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!