Eurogamer.se

Recension: Kinect Disneyland Adventures

Nästan som på riktigt

Var du än befinner i världen kommer det att bara finnas en enda sak i ett barns huvud när ens förälder frågor om det är någonstans han eller hon vill åka - Disneyland. Hur kommer det sig? Åkturerna har inte en chans mot jättar såsom Six Flags och Universal, maten är i låg McDonalds-klass, och priserna är brutalt höga .

Nej, det är den magiska Disney-världen som gör att så många vill dit. De tecknade filmerna är så omåttligt populära i alla generationer att något undermedvetet drar oss till att vilja se realiseringen av alla verk.

Just detta är vad Frontier Games vill anamma med sin tolkning av äventyrsparken, men med Retrokalkonen Adventures in the Magic Kingdom i minnet vet jag att det är en svår utmaning. Med facit i hand har de lyckats jättebra med en del, medan den andra är ett misslyckande.

När jag startar upp spelet blir jag glad över att se svensk text, men dessvärre visar det sig att det inte är dubbat på svenska. Med andra ord utesluter Microsoft en stor del av potentiella köpare eftersom det trots allt rör sig om ett spel riktat mot barn, såvida inte någon vuxen kan stå bredvid eller spela tillsammans.

Disneyland Adventures till Kinect

Du börjar vid entrén, och under inledningen får jag bekanta mig med en spelmekanik som används flitigt i Kinect Disneyland Adventures, nämligen samlande. Det rör sig om allt från att ordna bilder och hitta specifika objekt, och med tanke på att utvecklaren har återskapat nästan hela Disneyland är det en hel del yta som ska utforskas.

Kinect-kameran må vara ett fantastiskt tillbehör, men ett stort problem som många spel har är att kunna gå omkring. Spela till exempel Rise of Nightmares ifall du vill se hur enormt dåligt det kan bli. Frontier Games har dock hittat en ganska så smart lösning genom att låta dina armar göra jobbet.

Låtsas som om du är en marionettdocka, sedan pekar du bara åt vilket håll du vill gå. Ju längre ner du har dem, desto snabbare går du. Ifall du snabbt blir less på att springa omkring kan du genom att lyfta båda dina armar uppåt komma åt kartan för att snabbt hamna i ett specifikt område. Men du gör dig själv en otjänst eftersom det bästa med Kinect Disneyland Adventures är att just utforska allt.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!