Eurogamer.se

Släppdatum för Resistance: Burning Skies

Första förstapersonsskjutaren till PlayStation Vita kommer i maj

Igår höll den amerikanska PlayStationbloggen en livestreamad sändning där det diskuterades och spelades en hel del PlayStation Vita. En av frågorna som besvarades var när vi kan förvänta oss att se nästa del i Resistance-serien, som fått titeln Burning Skies, ute i butiker.

Och vi fick svar på tal, åtminstone delvis, då det utannonserades att Resistance: Burning Skies kommer att släppas i Nordamerika den 29 maj. Om detta datum även gäller för Sverige och övriga Europa är ännu oklart, men jag tror att vi kan räkna med en release på vår kontinent runt samma tid.

Resistance: Burning Skies är en av den nya konsolens första förstapersonsskjutare och utvecklas inte av Insomniac, som gjort de stationära delarna i serien, utan av utvecklaren Nihilistic. Spelet utspelas mellan Resistance 1 och 2 och spelaren ikläder sig rollen som brandmannen Tom Riley som finner sig själv mitt i en invasion från den utomjordiska rasen Chimera.

Själv har jag haft min Vita förhandsbokad sedan E3-mässan förra året och jag är riktigt spänd på hur maskinen kommer att hantera förstapersonsskjutare, så jag börjar nu officiellt ladda inför Burning Skies.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!