Eurogamer.se

Seaman på väg till 3DS?

Nintendo dammar av obskyr Sega-klassiker

Det verkar som att det gamla Dreamcast-spelet Seaman från Sega är på väg till Nintendo 3DS. Enligt Nikkei (via Andriasang) är Seaman det första spelet av flera äldre titlar från tredjepartsutvecklare som Nintendo vill förnya till 3D-konsolen.

Det är dock inte klart ännu om det rör sig om en remake av originalspelet eller om det är en uppföljare.

För de som inte vet så är Seaman ett tämligen obskyrt spel som släpptes 1999. Spelaren kontrollerade en bisarr hybrid mellan fisk och människa och själva spelandet kan i det närmaste jämföras med en något mer avancerad Tamagochi.

Spelet var även ett av få som använde mikrofon-tillbehöret till Dreamcasten. Lägg även till att spelets berättarröst tillhörde självaste Leonard Nimoy så förstår ni nog att detta var ett mycket märkligt spel.

Varför Nintendo väljer att återlansera just Seaman kan verka obegripligt, men samtidigt kan vi väl se det som något av en kulturgärning?

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!