Eurogamer.se

Recension: Everybody's Golf (PlayStation Vita)

Är du redo för lite fore-spel?

Att ett sjätte spel i Everybody's Golf-familjen skulle släppas lär inte förvåna någon, och de som har spelat några av dem vet också att det för varje gång sker banbrytande förändringar ... Okej, det där sista ljög jag om. Det är snarare så att spelserien är ökänd för att knappt ändra något, utan håller sig till vad som redan fungerar.

Just det har jag inget argument emot. PlayStation Vita-versionen är precis lika kompetent som de andra i serien, och erbjuder ett gäng olika standardalternativ såsom snabbspel, karriär och simpel träning. Utvecklaren Clap Hanz har faktiskt även blivit mer seriös på onlinefunktioner. Förutom sedvanliga dueller via en lobbyfunktion kan du också delta i dagens turnering, där priset säkerligen är ära, berömmelse, oändlig rikedom och ett förbud mot musikaler.

Allt sker i en arkadanda, där väldigt få saker har relevans till det verkliga spelet. Superslag och skumma vindar är bara en bråkdel av de mer konstiga sakerna - en känsla som jag inte har några problem med, så länge det känns någorlunda fräscht.

Lanseringstrailern

"Vissa kan säkert se behållningen i att nöta 30-40 timmar för att låsa upp det där speciella vristbandet, men det är inget som håller mig kvar."

En nyhet är givetvis nyttjandet av de nya sätten att ha kontroll på vad som sker, fast här handlar det om lövtunna gimmickar. Du kan peta på skärmen för att ruska om träd, få djur att gömma sig och trycka på en viss del av skärmen istället för X-knappen. Det märks tydligt att direktiven från Sony är att de tryckkänsliga skärmarna och gyron måste användas, för annars skulle detta vara det kanske största slöseriet av en spelbudget någonsin.

Men vad finns utöver detta? Absolut ingenting. Du kan samla ihop pengar genom att klara utmaningar i karriärläget, för att sedan investera dem i kosmetiska förändringar. Vissa kan säkert se behållningen i att nöta 30-40 timmar för att låsa upp det där speciella vristbandet, men det är inget som håller mig kvar.

Jag kan tänka mig att spela mot vänner eller dra en runda ifall golfsuget kommer, men enbart för att det inte finns en endaste konkurrent inom den sporten till just PS Vita. Everybody's Golf har en helt okej stomme, vars försäljningsargument är möjligheten att ändra nästan allt när det handlar om karaktärer och ytliga saker. Detta är dock inte tillräckligt för mig, så jag väntar istället på att Electronic Arts gör en Vita-version av sitt Tiger Woods-spel.

5 / 10

Recension: Everybody's Golf (PlayStation Vita) Jonas Aronsson Är du redo för lite fore-spel? 2012-02-22T09:50:00+01:00 5 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!