Eurogamer.se

Recension: Ultimate Marvel vs Capcom 3 (PlayStation Vita)

Allt annat än den ultimata och fantastiska versionen

När Capcom släpper ett nytt fightingspel vet vi redan från början att det blir ett stort antal olika utgåvor och versioner, och Marvel vs. Capcom 3 (8/10) är naturligtvis inget undantag. Bolaget fick för ett tag sedan gå ut med ett pressmeddelande om att det inte skulle komma några fler Street Fighter IV-spel - så pass dåligt rykte har utvecklaren gällande nyversioner.

Just i den här spelserien har vi tidigare bara fått se två spel, men i och med Vita-versionen av Ultimate Marvel vs. Capcom 3 har de alltså lyckats med bedriften att släppa tre olika utgåvor på bara ett år. Ett år!

Fredrik har sedan tidigare recenserat Ultimate Marvel vs. Capcom (7/10), så därför kommer jag enbart att ta upp allt som är nytt för den här gången. Och det är inte speciellt mycket.

När du väljer att spela med de tryckkänsliga skärmarna kan du i teorin skippa både analoga spakar och knappar, men jag rekommenderar varmt att du åtminstone använder dig av den vänstra spaken. Visserligen kan du röra dig genom att göra en svepande rörelse för att få din kämpe hektiskt rusa fram en meter eller två, men som du förstår är inte det hållbart i längden eftersom det rimligtvis blir svårare ju längre du kommer.

Trailer för Ultimate Marvel vs Capcom 3 till Vita

"Det är uppenbart att all kreativitet tog en långsemester när det här gänget skapade Ultimate Marvel vs. Capcom 3 till Vita"

Fast så blir det inte. Istället är det nästan löjligt enkelt att besegra de datorstyrda motståndarna eftersom det enda du behöver göra är att frenetiskt trycka på skärmen samtidigt som du använder någon av axelknapparna för att göra dödliga kombinationer. Repetera detta, och du har klarat av samtliga lägen som inte innebär onlinemotstånd. Enformigt och tråkigt är tankarna som dyker upp i mitt huvud.

Jag förstår att Capcom hemskt gärna vill nyttja allt som bara går, men det är ljusår ifrån den kvalitet som visades upp i Super Street Fighter IV: 3D Edition (9/10). Nu har de givetvis bara en skärm att nyttja, men det är ändå uppenbart att all kreativitet tog en långsemester när det här gänget skapade Ultimate Marvel vs. Capcom 3 till Vita.

Nu kan du dock använda dig av knapparna, och då blir det givetvis mycket roligare och mer intensivt. Den analoga spaken har naturligtvis ingen chans mot en arkadsticka, men eftersom den är ännu mindre än den på vanliga handkontroller är det svårare att utföra mer avancerade kombinationer. Allt slutar med att jag helt slumpmässigt trycker på en massa olika knappar hela tiden för att jag kan ändå inte vara mer precis.

En liten bonusfunktion med din Vita är att om du spelar PS3-versionen kan du låta maskinen agera som en handkontroll. På pappret ser det riktigt läckert ut och påminner mycket tidigare nämnda Street Fighter-titel, men jag kunde dessvärre inte testa detta eftersom jag enbart har det spelet på Xbox 360.

För den möjligheten behöver du inte äga spelet till Vita, och jag ser egentligen ingen annan anledning att över huvud taget köpa denna version. Stoppa hellre in PS3- eller Xbox 360-versionen i din kundkorg. Det blir inte bara billigare, utan även betydligt bättre.

5 / 10

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 finns ute nu till PlayStation Vita, och sedan tidigare till PlayStation 3 och Xbox 360.

Recension: Ultimate Marvel vs Capcom 3 (PlayStation Vita) Jonas Aronsson Allt annat än den ultimata och fantastiska versionen 2012-02-22T20:00:00+01:00 5 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!