Eurogamer.se

Valve dementerar konsolryktena

Det blir nog ingen Steam Box

Tidigare i veckan skrev vi om ryktena kring att spelföretaget Valve jobbar på en egen konsol vid namn Steam Box. Kotaku har nu pratat med företagets marknadsdirektör Doug Lombardi som förnekar att någon konsol är på väg.

"Vi förbereder för Steam Big Picture-läget och gör oss redo att skeppa ut det, därför bygger vi testlådor", säger han. "Det är saker vi jobbar på men det är långt ifrån att Valve säljer någon slags hårdvara".

Lombardi vill däremot inte stänga dörren för att Valve någon gång kan tänkas göra en konsol. Men inget ska vara i antågande för tillfället och det blir definitivt inte någon sådan uppvisning på årets branschmässor.

Även de minidatorer som företagets Greg Croomer säger sig jobba med är en del av testen inför lanseringen av Steam Big Picture. Vad är då det? Jo, tanken är att du med lätthet ska kunna koppla upp din dator och Steam mot en TV och helt enkelt spela på en större skärm. Lite som en konsol.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!