Eurogamer.se

Phil Harrison ny chef för Microsofts europeiska avdelning

UPPDATERAD: Har inget med Molyneux avgång att göra

UPPDATERAD:

Microsoft har hört av sig och vill förtydliga att Phil Harrison inte kommer att ersätta spelskaparen Peter Molyneux. Harrison kommer att leda Microsoft Studios europeiska del och kommer att jobba med IEBs i ett större sammanhang.

Molyneux roll som chef över Fable-utvecklaren Lionhead tar Mark Webley över. Webley jobbar sedan tidigare som studions COO.

ORIGINALNYHET:

Det blir tidigare Sony-profilen Phil Harrison som tar över Microsofts europeiska gren, rapporterar Gamesindustry.biz.

Posten var tidigare tillsatt av den välkände spelskaparen Peter Molyneux som förra veckan meddelade att han lämnar företaget.

Harrison axlar manteln som chef över Microsofts Interactive Entertainment Business med officiellt uppdrag att expandera den europeiska divisionen. Rent praktiskt kommer han att ha inflytande över bland andra Fable-utvecklaren Lionhead Studios, Soho Productions och Kinect Sports-utvecklaren Rare.

Flera av koncernens ledande förmågor hyllar rekryteringen av Harrison och IES ordförande Don Mattrick menar att han "spelat en viktig roll i att forma den nutida [spel-]konsolens historia genom sin skarpa insyn i både hårdvaru- och mjukvarustrategi".

Phil Harrison har, sedan han lämnade Sony 2008, arbetat två år för Atari och gjort ett gästspel hos Gaikai. Hos Sony skötte han en hel del av affärerna kring lanseringen av PlayStation 3, nu får vi istället se hur han påverkar Microsofts spelutveckling in i nästa hårdvarugeneration.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!