Eurogamer.se

Recension: Tiger Woods PGA Tour 13

Tiger fore en ny chans

Electronic Arts var ett av få företag som valde att fortsätta stödja Tiger Woods efter otrohetsskandalen 2009; något de säkert hunnit ångra några gånger under hans kraftigt dalande karriär som följde därefter.

Det verkar dock som att tålamod kan betala sig då golflegenden alldeles nyligen lyckades vinna en majortitel igen efter 132 veckor utan triumfer, alldeles lagom till släppet av Tiger Woods PGA Tour 13.

Årets upplaga av golfserien handlar mer än någonsin om omslagspojken och hans karriär. I Tiger Legacy Challange får spelaren chansen att följa underbarnet ända från hans första golfslag ute på bakgården tillsammans med pappa fram till i dag.

Spelläget består av diverse utmaningar i vilket vi måste upprepa Tigers bravader och det presenterar på ett roligt och engagerande sätt en historielektion, inte bara om stjärnan själv utan även om golfens utveckling de senaste femton åren.

Bland de andra valmöjligheterna sticker även Country Clubs ut, ett helt nytt spelläge där jag kan skapa golfklubbar, eller gå med i andras, och sedan tävla tillsammans eller mot andra medlemmar. Utöver att främja känslan av gemenskap och rivalitet finns här även möjlighet att tjäna erfarenhetspoäng åt klubben och tjäna extra coins, spelets nya valuta.

Coins kan användas till en rad ganska finurliga saker; dels kan jag köpa broscher att fästa på mitt golfkort och som ger mig tillfälliga förbättringar, men framförallt kan jag köpa testspelningar på alla nedladdningsbara banor. Det finurliga ligger i att jag under en testomgång har möjlighet att bemästra banan och låsa upp den permanent genom att klara av ett antal utmaningar.

"Allt som allt tycker jag årets upplaga av Tiger Woods PGA Tour innehåller precis det jag förväntar mig av ett modernt sportspel - och mer därtill."

Senaste videon från Tiger Woods PGA Tour 13

Det går givetvis även att köpa banorna för riktiga pengar om jag så vill - men att spela sig till dem är betydligt roligare och det hela känns som ett bra och påhittigt sätt att göra nedladdningsbart material.

Chansen att bemästra banor är inte exklusiv för dessa banor utan appliceras på allt innehåll i spelet, och ger således extra morötter som får mig att vilja fortsätta spela.

Grundstommen i online-spelet är alltså klubbarna, men om jag hellre vill spela ensam finns självfallet även ett karriärläge att tillgå. Detta sträcker sig över tio säsonger, är sanslöst matigt och lär ge de allra flesta av er mer innehåll än ni kommer att hinna med innan det är dags för nästa del.

Allt som allt tycker jag årets upplaga av Tiger Woods PGA Tour innehåller precis det jag förväntar mig av ett modernt sportspel - och mer därtill.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!