Eurogamer.se

Recension: Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure

Fem Pixar-äventyr samlade i ett stort paket

En gång i tiden var Disney-spel något som förknippades med kvalitet. Allteftersom åren gått har emellertid dessa filmlicenstitlar snarare förvandlats till något vi vant oss att fly som pesten. Åtminstone är det så jag känner.

Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure är ett gediget försök att återerövra hedern och skapa ett påkostat och pampigt äventyr med de många färgstarka och välkända figurerna. Som titeln påvisar handlar det om ett spel exklusivt för Kinect och det hela är utformat som ett nöjesfält med attraktioner från majoriteten av Pixars filmer.

Första intrycket av denna nöjespark är dock en aning förvirrat. Genom att flaxa fram och tillbaka med armarna och luta mig åt sidorna styr jag min nyskapade besökare genom en stilig kuliss, som tyvärr inte visar sig ha några direkt interaktiva inslag.

Andra barn springer omkring, en del kommer fram till mig och vill "leka"; med leka menar de att de tycker att jag ska testa någon av attraktionerna. Varje film har sin egen lilla hubb på nöjesfältet där jag låser upp nya delar genom att samla poäng på den föregående.

Upplägget känns tramsigt och onödigt; jag hade hellre sett en snygg och enkel meny där jag direkt kan välja vad jag vill göra. Att springa runt i parken kan kanske tänkas vara mysigt för de allra minsta, men för oss andra tror jag att det snabbt blir både poänglöst och konstigt.

"En gång i tiden var Disney-spel något som förknippades med kvalitet."

Första trailern för Kinect Rush

Det genomgående temat i den mer spelbara delen av Kinect Rush är att springa, flyga, glida eller åka fram genom banor inspirerade från filmer. Valutan, så kallade Pixar-mynt, ligger utspridda på varje nivå och hur många av dem jag lyckas flaxa till mig, kombinerat med sluttiden, ger sedan en medalj om det är tillräckligt bra.

Presentationen ger ett påkostat och rejält intryck, miljöerna är färgstarka, detaljrika och vackra och lever upp till mina förväntningar av en produkt Pixar står bakom.

Varje bana har dessutom snygga mellansekvenser och massor med nyinspelad dialog. Tyvärr verkar det inte vara särskilt många av originalrösterna i den svenska versionen, vilket trots att de nya fungerar bra förtar mycket av tjusningen.

Än värre är att väldigt många av de riktiga skådespelarna faktiskt är med i den engelska upplagan, men dessa röster går inte att välja. Synnerligen slarvigt.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!