Eurogamer.se

Recension: StarDrone Extreme

Ett psykedeliskt pusslande

Efter lanseringen av PlayStation Vita har det varit ganska dåligt med nytt innehåll till den bärbara monstermaskinen. I väntan på de riktigt stora titlarna som vi hoppas är på väg dyker StarDrone Extreme upp för att erbjuda ett par timmars underhållning i form av fartfyllda labyrintpussel.

StarDrone Extreme är ett nedladdningsbart spel för den överkomliga summan 35 kronor och är en uppföljare till StarDrone, som även det är ett nedladdningsbart spel, som dock släpptes till PlayStation 3. Äger du PS3-spelet finns det crossplay-funktioner som gör att du kan spela och spara i ett av spelen och fortsätta i det andra.

Hur som helst, StarDrone Extreme är som sagt ett slags pusselspel där du i början av varje nivå skjuter iväg en liten farkost genom en labyrint där du har olika uppdrag, som att till exempel samla in alla delar av en färggrann stjärna eller att tända alla små stjärnor som finns utspridda på nivån. Det börjar enkelt men blir allt svårare då farliga minor eller andra efterhängsna fiender börjar dyka upp och labyrinterna blir allt krångligare.

"StarDrone Extreme är ett spel som kan komma att göra dig frustrerad."

Grejen med StarDrone Extreme är nämligen att när du väl fyrat av din farkost så stannar den aldrig och du kan inte heller kontrollera den direkt. Den enda möjligheten du har att påverka vart du är på väg är genom att använda den tryckkänsliga skärmen för att hålla fast det lilla skeppet i olika punkter utspridda på varje nivå. Genom att göra detta börjar farkosten att rotera runt den punkt du valt och när du släpper fingret bestämmer du vilken riktning farkosten färdas i. Allt detta i en värld sprängfylld av starka färger som ger en nästan psykedelisk upplevelse.

StarDrone Extreme - lanseringstrailer

Det är ett krångligt koncept att förklara, men i själva verket är det busenkelt när du väl sätter sig med spelet. Kontrollerna fungerar bra, även om det ibland blir lite väl hektiskt och svårt att se exakt vad jag gör eller vart jag ska. Den lilla kartan i vänstra hörnet hjälper inte heller speciellt mycket, då det tar ett bra tag att lokalisera sig när jag tittar på den och ännu längre tid att inse vad jag faktiskt är ute efter.

StarDrone Extreme är ett spel som kan komma att göra dig frustrerad. Det är ett spel som egentligen inte är oförlåtande eller ett spel där varje misstag leder till döden. Men sannolikheten är ändå ganska stor att du kommer bli en smula irriterad. Att slunga min farkost runt i en cirkel för att försöka pricka in en liten öppning i väggen där målet finns bara för att missa med en hårsmån och istället braka rätt in i ett minfält är en smått jobbig upplevelse, speciellt när det händer flera gånger om.

Men det är aldrig så frustrerande att jag stänger av. Istället tar jag ett djupt andetag och försöker igen. StarDrone Extreme är ett spel som de flesta kan beta av på ett par timmar, men som du gärna återkommer till för att förbättra dina poäng. Kommer du bara in i kontrollmetoden och speltempot är det ett fynd för sin prislapp och mer än godkänd underhållning, trots sina brister.

7 / 10

Recension: StarDrone Extreme David Wahlström Ett psykedeliskt pusslande 2012-04-26T14:00:00+02:00 7 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!