Eurogamer.se

Recension: Fable Heroes

I fablernas värld

Det händer att jag inom en tämligen kort tidsperiod får en både stark och tydlig känsla för ett spel. Denna känsla biter sig ofta fast och lägger sig som en slöja över hela spelupplevelsen.

Fable Heroes är ett spel som gav en sådan känsla. Det räckte med ungefär fem minuter för att göra mig fullständigt övertygad om att alla eventuella förhoppningar och positiva tankar jag hade om det på förhand kunde slängas i papperskorgen.

Filmklipp från Fable Heroes gav mig intrycket av att det mycket väl kunde vara ett simpelt men ändå underhållande litet actionspel, speciellt med tanke på stödet för fyra samarbetande spelare. Ack, så fel jag hade.

Första spelsekvensen från Fable Heroes

Fable Heroes främsta problem är att det greppar efter på tok för mycket. Grundpremissen med lättsam action för en till fyra spelare där jag hackar och skjuter mig från punkt a till punkt b har potential, men den drunknar bland bökiga rollspelsinslag och tarvliga försök att göra någon slags förvirrad tolkning av Mario Party-spelen.

"Faktum är att det var längesedan jag blev så uttråkad av ett spel."

Varför titeln fått låna varumärket Fable är en smärre gåta, dels på grund av den uppenbara avsaknaden av kvalitet men också för att spelet helt och hållet saknar någon form av berättelse eller annan anknytning till serien. Landet spelet utspelar sig i heter måhända Albion, men ungefär där slutar referenserna. Trogna fans av serien kan med andra ord andas ut; ni missar bokstavligt talat ingenting genom att hoppa över den här produkten.

Istället för historia som inramning fokuserar Lionhead Studios på tävlingen spelare emellan. Banorna börjar vid en startlinje för att indikera tävlingsmomentet, men lustigt nog går det inte särskilt fort att ta sig igenom en nivå och tempot stoppas ständigt upp av horder av fiender som måste besegras innan det går att fortsätta.

Mer om Fable Heroes

Guld är det spelarna tävlar om att samla ihop på banorna och i denna insamling finner vi en av många små, men irriterande detaljer. Jag måste nämligen springa precis rakt över ett guldmynt för att plocka upp det, vilket gör att jag ständigt springer förbi och missar belöningarna när jag hackar sönder lådor och fiender.

Presentationen har små glimtar av den charm de huvudsakliga Fable-spelen besitter, men överlag är det precis lika förvånande slätstruket och intetsägande som resten av spelet. Hur jag än vrider och vänder på det är det nämligen väldigt svårt att hitta särskilt mycket positivt att säga om Fable Heroes. Faktum är att det var längesedan jag blev så uttråkad av ett spel.

Mitt spelintresse är såpass stort att jag i regel tycker att det åtminstone är en gnutta intressant att spela även det allra sämsta av spel, men det här gör mig faktiskt bara trött och likgiltig.

3 / 10

Recension: Fable Heroes Joakim Håkansson I fablernas värld 2012-05-14T11:00:00+02:00 3 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!