Eurogamer.se

Recension: Mario Tennis Open

När Bowser går på nät; blir han då en web-Bowser?

Jag har i tv- och datorspel alltid gillat arkadsporter bättre än de verklighetsbaserade idrotterna. Ända sedan jag slog min första bananskruv i Microprose Soccer, vilken fick bollen att nästan landa på samma ställe som utgångspunkten, har jag insett att den riktiga glädjen för mig finns i att antingen utöva sporten irl eller njuta av dess knäppa avart framför skärmen.

Mario Tennis Open till 3DS är första gången jag lirat arkadtennis sedan Marios tennisbegär landade på GameCube; då hette spelet i fråga Mario Power Tennis och en omgjord version släpptes även för några år sedan till Wii och kallades då Mario Power Tennis: New Play Control, vilken jag alltså inte spelat.

Trailer om spelmekaniken i Mario Tennis Open 3DS

Mario Power Tennis släpptes under en period då Nintendo försökte trycka in den serviceinriktade rörmokaren och hans vänner i varje sport de kunde komma på; han fick spela fotboll, golf, baseboll och allt möjligt - och en kritisk omvärld blev först exalterad, men senare lite uttråkad av den stora mängd Mario-titlar som sköljde över oss. På senare år har det mest handlat om minispel i form av OS, och inte lika mycket enstaka grenar.

"Jag har i tv- och datorspel alltid gillat arkadsporter bättre än de verklighetsbaserade idrotterna."

Men så kommer då alltså Mario Tennis Open till 3DS, och vi kanske ser en nystart på sporttrenden igen? Jag ska erkänna att jag inte är ett särskilt stort fan av Mario Power Tennis, helt enkelt beroende på att just powerslagen dominerar spelet så till den grad att det nästan handlar mer om dem än om att spela knastennis.

I Mario Tennis Open har de tagit fasta på detta. I sitt grundutförande handlar det om att du har ett antal basslag, som exempelvis rak träff, lobb, stoppboll eller toppspinn, och ditt slag blir renare och bättre ju mer tid du har på dig att slå på bollen.

Om du alltså står rätt och anar var motståndarens boll ska komma har du god tid på dig att leverera en listig retur, och omvänt blir dina slag ofta lättare för motståndaren att förutse i det fall du bara nätt och jämnt når bollen.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!