Eurogamer.se

Recension: Trials Evolution

Evolvera mera

Ordet evolution betyder utveckling enligt svenska akademiens ordlista, en term som ofta missbrukas av utvecklare för att skapa lite snack som förhoppningsvis genererar förhandsbokningar. Så funkar det naturligtvis inte när det handlar om släpp på Xbox Live Arcade, utan där krävs det verkligen att du ska kunna se en stor förändring framåt.

Att originalet - Trials HD - är ett riktigt bra spel kan dess fans intyga, men vad är nästa steg för RedLynx? Trials Evolution erbjuder precis som föregångaren på ett fysikbaserat motorcykelspel i 2.5D, där du konstant tävlar om att bräcka dina vänners tider och även att klara sig utan att ramla en enda gång på en bana. Utöver detta finns det äntligen ett riktigt onlineläge, där du får möta dina vänner och ovänner samtidigt istället för att enbart kunna tävla mot halvtråkiga spöktider.

Bland de mindre nyheterna hittar vi en hel del saker som har ändrats och lagts till. Min favorit bland dem är möjligheten att numera köra på banor som är lite kraftigare och smartare dynamik, även jag egentligen hoppades på att få se en mer slumpmässig sådan istället för att något händer direkt jag har passerat en viss gräns. Men det ska väl sparas något till trean också.

Lanseringstrailer för Trials Evolution

"Annars är det i princip samma spel som föregångaren, men nu när jag älskar den så pass mycket gör det inte något att det kan kännas repetitivt."

Bland alla utmaningar och finslipande av tider kan du också delta i flera olika turneringar, men detta är dock något för de som redan har erfarenhet av banorna i Trials Evolution eftersom du måste köra minst två banor i rad. Du kan förvisso spela om den första hur många gånger du vill, fast när du väl har gått vidare måste du kunna leverera. Annars måste du börja om från början, och tro mig - du måste kunna banorna nästan utantill innan detta läge är ett vettigt alternativ.

Annars är det i princip samma spel som föregångaren, men nu när jag älskar den så pass mycket gör det inte något att det kan kännas repetitivt. RedLynx har åter igen skapat ett fantastiskt fysikpussel i kombination med en mer primitiv racing. När det väl blir en trea hoppas jag dock på att det finska gänget har hittat något som faktiskt evolverar istället för att bara lägga till ett fräsigt ord i namnet.

8 / 10

Recension: Trials Evolution Jonas Aronsson Evolvera mera 2012-06-18T18:30:00+02:00 8 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!