Eurogamer.se

Recension: Pinball FX2: Avengers Chronicles

Jordens mäktigaste flipperkulor

Den nya expansionen till Pinball FX2 (9/10) gör mig inledningsvis kluven. Jag har spelat en hel del Zen Pinball till PlayStation 3 men aldrig riktigt fastnat. Å andra sidan är jag ett gigantiskt Avengers-fan och allting förknippat med fantastiska karaktärer och årets hittills bästa film måste väl vara bra, eller?

I fallet Pinball FX2: Avengers Chronicles stämmer det alldeles utmärkt. Utvecklarna på Zen Studios har under de senaste åren dominerat marknaden för virtuella flipperspel och jag förstår snabbt varför. Den fantastiska fysikmotorn från Pinball FX2 och Zen Pinball finns där och känns minst lika bra som tidigare. I dagsläget är detta så nära du kommer riktigt flipper utan att behöva lämna soffan.

Men de riktiga stjärnorna i Avengers Chronicles är givetvis de nya borden som finns tillgängliga. De är fyra till antalet och samtliga baseras på stora händelser i Marvels universum. Till skillnad från de tidigare Marvel-borden som fokuserat på specifika karaktärer, får vi här istället hela historier återberättade som involverar mängder av karaktärer. Zen Studios har spelat in betydligt mer dialog för dessa bord än något de tidigare gjort, vilket gör att berättelserna fungerar mycket bättre än tidigare, även om vissa repliker kan kännas lite lösryckta för de som inte är insatta.

Rörliga bilder från Marvel Pinball: Avengers Chronicles

"Till skillnad från de tidigare Marvel-borden som fokuserat på specifika karaktärer, får vi här istället hela historier återberättade som involverar mängder av karaktärer."

Vi får ta oss an kampen mot den galne titanen Thanos i bordet baserat på The Infinity Gauntlet, vi får se Hulken ta sig an sina före detta vänner i World War Hulk och vi slåss mot uråldriga gudar i Fear Itself. Givetvis finns det även ett bord som återspeglar händelserna i filmen The Avengers.

Just det sistnämnda bordet är extra spännande då det låter oss välja olika kulor, baserade på de olika hjältarna i filmen. Dessa leder sedan till att spelet kan ta olika riktningar. Med Thors flipperkula kan du till exempel behöva ladda upp Mjölnir för att anfalla Loki och som Hulken kan gammastrålning hjälpa dig i matchen.

Tack vare detta får vi fyra flipperbord som bjuder på en enorm variation. Jag finner mig själv smått beroende av att återkomma för att förbättra mina poäng och klättra högre på topplistorna. Flipperspel handlar i slutändan alltid om att jaga högre och högre poäng, och det är även kärnan i Avengers Chronicles.

Denna expansion lär kanske inte övertyga skeptiker, men för de redan frälsta är det ett klockrent tillskott till ett bibliotek av bord som redan innan är imponerande. Jag har i alla fall blivit omvänd till en äkta flipperälskare och lär återvända till Avengers Chronicles under en lång tid framöver.

9 / 10

Recension: Pinball FX2: Avengers Chronicles David Wahlström Jordens mäktigaste flipperkulor 2012-06-20T11:00:00+02:00 9 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!