Eurogamer.se

Recension: Max Payne 3 - Local Justice Map Pack

Nya lokaler för maximal smärta

När Max Payne 3 (9/10) släpptes för ett par månader sedan blev jag överraskad av det förvånadsvärt underhållande flerspelarläget. Sedan releasen har jag med jämna mellanrum återvänt för ett par sessioner av skjutande i slow motion, och nu har Rockstar släppt det första kartpaketet för att hålla mig kvar ännu längre.

Local Justice Map Pack bjuder på tre nya nivåer, ett nytt vapen och en ny fördel. Vi får även nya troféer och achievements att låsa upp. De tre kartorna vi får ta del av är Imperial Palace, 55th Batallion HQ och Departure Lounge, där samtliga är hämtade från kampanjen och är riktigt underhållande och välgjorda. Den personliga favoriten har snabbt blivit Imperial Palace, som är en gigantisk, fallfärdig byggnad fylld av olika vägar att ta sig fram på. Det läggs även viss fokus på höjdskillnader på Imperial Palace, vilket gör att spelandet blir något mer taktiskt.

"Rockstar kunde gott och väl ha skickat med ytterligare ett par vapen och ett par fördelar till för att göra det hela lite matigare."

55th Batallion HQ är en risig polisstation med flera trånga korridorer och ett par öppna ytor som skapar hektiska matcher som kräver snabba reflexer. Sist men inte minst har vi Departure Lounge, som utspelas på flygplatsen från en av spelets senare nivåer. Här samsas öppna vänthallar med bagagerum vilket ger banan två vitt skilda delar, något som bidrar till dess säregna karaktär.

Max Payne 3 - Local Justice Map Pack-trailer

På vapensidan får vi leka med M4 Assult Rifle som är ett av mina favoritvapen i spelet. Fördelen Light Fingers låter dig sno föremål från fallna medspelare snabbare än vanligt, något som framförallt är en fördel på 55th Batallion HQ. Det finns även en ny grupp att spela som i flerspelarläget, nämligen Sao Paolo-polisen.

Allt som allt är Local Justice Map Pack ett bra tillägg, som dock inledningsvis kan kännas lite fattigt. Rockstar kunde gott och väl ha skickat med ytterligare ett par vapen och ett par fördelar till för att göra det hela lite matigare.

Men när jag väl sätter igång med de nya nivåerna inser jag att det inte behövs mer. De tre nivåerna är extremt välgjorda och tillhör bland de bästa i hela spelet och bjuder på tillräckligt med variation för att jag ska kunna hålla mig tills nästa kartpaket släpps. Med en låg prislapp och väldesignat innehåll är det svårt att inte rekommendera Local Justice Map Pack för fans av Max Payne 3.

8 / 10

Recension: Max Payne 3 - Local Justice Map Pack David Wahlström Nya lokaler för maximal smärta 2012-07-19T10:00:00+02:00 8 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!