Eurogamer.se

Recension: Joe Danger 2: The Movie

Vi firar att Joe Danger 2: The Movie släpps på Steam idag - läs vår recension av det andra spelet!

Den här recensionen publicerades ursprungligen den 21 september 2012, men vi återpublicerar den eftersom spelet släpps idag på Steam.

Joe Danger (9/10) dök upp från ingenstans för ett par år sedan och fångade hjärtat hos massvis med spelare. Spelet som vid första anblick såg ut som en Nickelodeon-version av det betydligt tuffare Trials HD visade sig vara en titel som bjöd på rejäla utmaningar och perfekt spelkontroll. Det ursprungliga Joe Danger är galenskap på motorcykel när det är som allra bäst.

Nu är uppföljaren här och efter att jag lett stuntmannen Joe tillbaka till rampljuset i det första spelet är det nu min uppgift att guida honom genom inspelningen av tidernas bästa actionfilm. Därför räcker det inte längre med en motorcykel som fortskaffningsmedel. Istället får Joe kontrollera Jetpacks, gruvvagnar, snöskotrar och till och med enhjulingar.

Som du ser har utvecklarna Hello Games satsat rejält på variation i Joe Danger 2: The Movie. De främsta klagomålen från föregångaren var just att det blev enformigt efter ett tag, något som studion alltså försökt åtgärda. Tyvärr har lite av magin från föregångaren gått förlorad på grund av detta.

"Egentligen har Hello Games gjort allt rätt på pappret när det kommer till en uppföljare. Men samtidigt kan jag inte skaka av mig känslan att hjärtat från föregångaren har minskats en aning."

Istället för att kontrollera ett fordon med perfekt kontroll får jag alltså istället flera olika fordon, vars kontroll inte alls är lika bra som motorcykelns. Däremot är miljöerna betydligt mer varierande än i föregångaren och jag jagas av en lavin bland snötäckta berg, smyger mig in i en hemlig militär bas för att desarmera missiler och sedan jagar jag bankrånare i storstan.

Trailer för Joe Danger 2: The Movie

Nivåskaparen är också utvecklad, och här är det på precis rätt sätt. Det är fortfarande lekande lätt att slänga ihop en egen nivå, fylld med hopp, hinder och hemligheter. Samtidigt har det lagts till fler föremål och miljöer att skapa nivåer i. Jag är fortfarande inget proffs på det, men det är betydligt lättare än i exempelvis LittleBigPlanet.

Egentligen har Hello Games gjort allt rätt på pappret när det kommer till en uppföljare. Jag får mer varierande miljöer, fler spelmoment och nivåskaparen är bättre än någonsin. Allting är helt enkelt större, snyggare och mer utvecklat. Men samtidigt kan jag inte skaka av mig känslan att hjärtat från Joe Danger har minskats en aning. Jag har fortfarande väldigt kul med Joe Danger 2, men inte alls lika roligt som jag har med föregångaren. Hello Games har fokuserat på för många olika moment och resultatet blir ett spel där de olika delarna inte når samma klass som föregångarens helhet.

Missförstå mig inte, Joe Danger 2: The Movie är fortfarande ett vansinnigt underhållande spel som sannolikt kommer fortsätta roa mig under lång tid framöver. Men det är samtidigt ett spel som visar att mer inte nödvändigtvis betyder bättre. Uppföljaren får nöja sig med att vara riktigt bra.

8 / 10

Recension: Joe Danger 2: The Movie David Wahlström Vi firar att Joe Danger 2: The Movie släpps på Steam idag - läs vår recension av det andra spelet! 2013-06-24T13:00:00+02:00 8 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!