Eurogamer.se

Disney köper upp Lucasfilm och Star Wars

Planerar ny Star Wars-film

I natt blev det klart att George Lucas säljer hela sitt företag Lucasfilm till Disney för fyra miljarder dollar.

I paketet som Disney lägger beslag på ingår LucasArts, Industrial Lights & Magic och Skywalker Sounds. Därmed också alla rättigheter till allt som har med Star Wars, Indiana Jones och THX att göra.

"Under de senaste 35 åren har ett av mina största nöjen varit att see Star Wars överlämnas från en generation till näst. Det är nu dags för mig att överlämna Star Wars till en ny generation filmskapare. Jag har alltid trott på att Star Wars kan leva vidare bortom mig och jag tyckte att det var viktigt att ordna övergången under min livsstid", säger nu 68-årige George Lucas.

I Disneys uttalande framgår också att de arbetar på en ny Star Wars-film under ledning av Kathleen Kennedy som har producerat bland annat E.T. och ett par Jurassic Park-filmer.

Vad gäller spelsidan av Star Wars-franchisen ska inga stora förändringar ske med de redan planerade projekten, säger LucasArts till vår modersajt. Det betyder att projekt som Star Wars 1313 befinner sig utom fara.

Samtidigt sa Disneys VD Robert Iger igår att det är troligt att de i framtiden "fokuserar mer på sociala och mobila [spel] än konsoler". Mer Angry Birds Star Wars och mindre Star Wars: The Old Republic med andra ord.

Star Wars 1313.

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!