Eurogamer.se

Warfighter kan innebära slutet för Medal of Honor

Inte så hedrande för varumärket

Av recensionerna att döma har Electronic Arts förlorat kampen om årets skjutare på förhand. Medal of Honor: Warfighter (6/10) har sågats av många kritiker och har enligt EA själva sålt mindre än förväntat.

Enligt analytikern Michael Pachter, som specialiserat sig bland annat på spelmarknaden, kan det gå så långt att det kalla mottagandet av Warfighter bli slutet för Medal of Honor.

"Warfighters recensionsbetyg kan ha förstört chanserna för en uppföljare i den ytterst viktiga marknaden för förstapersonsskjutare", säger Pachter (via Gamesindustry.biz).

Han tror att de låga poängen kommer att ge både EA och Medal of Honor dåligt rykte, framförallt hos kärnkunderna som förbeställde spelet eller köpte det direkt vid släppet. Resultatet menar Pachter är att Activision förmodligen kommer att fortsätta vara störst i genren.

"Givet nedskrivningen av Medal of Honors varumärke tror vi att det är osannolikt att EA under de närmaste åren axlar Activision mantel som främsta utvecklare av förstapersonsskjutare", säger han.

Tycker du att det är dags att skrota Medal of Honor, eller ska Danger Close få en chans till att rädda sin serie?

Lanseringstrailern för Medal Of Honor: Warfighter

Kommentarer (10)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!