Eurogamer.se

343 Industries bekämpar sexism på Xbox Live

Dags att vakta din tunga

De diskussioner som förs över Xbox Live under onlinespel är inte direkt kända för sin höga nivå och det är inte svårt att stöta på sexistiska, nedvärderande och förolämpande kommentarer.

Nu har utvecklarna bakom Halo 4 (9/10), 343 Industries, bestämt sig för att försöka göra något åt detta. I en intervju med brittiska Gamespot säger  chefen för 343 Industries, Bonnie Ross, och Halo 4:s executive producer Kiki Wolfkill att sexistiskt beteende är oacceptabelt och att Microsoft kommer att införa nolltolerans mot sexistiska och nedsättande kommentarer på Xbox Live.

Blir du påkommen med denna typ av beteende kan du förvänta dig en livstidslång avstängning från Xbox Live och Microsoft kommer bevaka kommentarer noggrant för att hitta de som bryter mot reglerna.

"Det kan vara farligt att ge ungdomar tillgång till en sändningsmekanism. Det kommer alltid att finnas idioter där ute och om du ger dem en möjlighet att uttrycka den sidan av deras personlighet utan att de syns så kommer du se denna typ av beteende", säger Kiki Wolfkill.

Utöver Microsofts bevakning av vad som sägs på Xbox Live har 343 Industries jobbat hårt med Halo 4 för att inte designa könsstereotypa karaktärer i spelet.

Halo 4 - Ny lanseringstrailer

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!