Eurogamer.se

Detaljer kring webbläsaren till Wii U

HTML5, men inte Flash

Nintendo har gått ut med officiella detaljer kring webbläsaren i deras nya konsol Wii U, som släpps den 30 november. Enligt dessa uppgifter är webbläsaren baserad på motorn NetFront Browser, som även används i Nintendo 3DS, PlayStation 3 och PS Vita.

Användare kommer att kunna pausa i spelandet för att surfa på nätet, eller använda kontrollplattan för att surfa samtidigt som tv:n används till annat. Inga plug-ins kommer att vara kompatibla med webbläsaren, så räkna inte med stöd för Adobe Flash eller några möjligheter att ladda upp eller ned bilder. Att använda två fingrar på skärmen för att zooma in eller ut lär inte heller fungera, då den tryckkänsliga skärmen på kontrollplattan inte har stöd för detta.

Webbläsaren ska dock enligt HTML5test.com vara riktigt bra på att hantera just HTML5 och i deras test belönades webbläsaren med 323 + 8 poäng av totalt 515, vilket faktiskt är bättre än vad Internet Explorer 10 på en PC fick.

Kommer du använda webbläsaren på Wii U?

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!