Eurogamer.se

Wii U stöder tio användarkonton på varje maskin

Konsolens huvudmeny på kontrollplattan, inte TV:n

Wii U kommer att ha stöd för upp till tio olika användarkonton på en maskin, meddelar Nintendo. De olika kontona kommer att vara knutna till dina sparfiler, bokmärken i webbläsaren, inställningar och din spelhistorik.

Om en användare köper ett spel via Nintendo eShop kommer detta dock vara spelbart för samtliga konton, vilket lär underlätta för de som delar på en maskin.

Det har också avslöjats att din TV inte kommer att användas som den huvudsakliga menyn när konsolen startas. Istället kommer tv-skärmen vara dedikerad åt den sociala plattformen Miiverse, som visar information om nya spel och vad dina vänner spelar.

Konsolens mer traditionella meny hitter du istället på kontrollplattan, som innehåller ikoner för att starta spel, se vad som finns nedladdat och annat. Det hela ska enligt uppgifter påminna en hel del om gränssnittet på 3DS.

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!