Eurogamer.se

Massor med nyheter om Grand Theft Auto 5

Tre spelbara karaktärer i en enorm stad

På arton sidor presenterar tidningen GameInformer kommande Grand Theft Auto 5 och det har dykt upp en hel del ny information.

Den största förändringen mot tidigare installationer är nog huvudpersonerna. I plural alltså. GTA 5 har tre spelbara karaktärer som du kan växla mellan flytande förutom under vissa uppdrag:

  • Michael: en pensionerad bankrånare i fyrtioårsåldern. Han bor med sin troféfru, tonårsdotter och tjugoårige son i spelets svar på Beverly Hills. Han lever under vittnesskydd men fortfarande i flärd efter att han lyckats nå en "överenskommelse" med säkerhetspolisen FBI. Men pengar börjar sina och du kan nog själv gissa vad som händer.
  • Trevor: drogmissbrukare och föredetta militärpilot som tenderar att få raseriutbrott. Han bor i nedgångna Blaine County, ett ökenlikt område tydligen bebott av motorcykelgäng och knarkare. Gammal vän till Michael.
  • Franklin: en fifflare i tjugoårsåldern. Han arbetar åt en bilförsäljare som någon slags biffig indrivare. Han bor i spelets motsvarighet till Venice Beach och vill komma upp sig i världen. Han kommer i kontakt med Michael under spelets början.

Under uppdragen tar de tre olika roller och du får ibland växla fram och tillbaka mellan dem för att spela igenom olika delar. Tanken är enligt spelets kreativa chef Dan Houser att skapa en mer diversitet.

"Kontrasten mellan de tre olika upplevelserna, geografiska platserna och vibbarna till allting ska verkligen vara starka och jag tror att det är något som ger spelet en unik känsla när du hälsar på i de här människornas liv och ser vad de har för sig", säger han.

En av eftergifterna med de tre huvudkaraktärerna är att du inte kommer att kunna gå upp och ned i vikt som i San Andreas eller inleda kärleksrelationer som i GTA 4. På tal om begränsningar kommer du inte att kunna köpa fastigheter men det ska finnas något slags ekonomiskt system att spela med.

Vad gäller storleken på spelet ska Grand Theft Auto 5 vara större än San Andreas, GTA 4 och Red Dead Redemption tillsammans. Med hjälp av dykarutrustning ska du till och med kunna utforska havsbottnen och det utlovas både vildmark och en militärbas.

Grand Theft Auto 5 släpps till PlayStation 3 och Xbox 360 någon gång i vår.

Första trailern från Grand Theft Auto 5

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!