Eurogamer.se

Amerikanska soldater straffas för sin inblandning i Medal of Honor: Warfighter

Tillrättavisning och indragen lön

Under marknadsföringen av Medal of Honor: Warfighter (6/10) har utgivaren Electronic Arts och utvecklarna på Danger Close pratat mycket om hur realistiskt spelet är och att de haft hjälp från riktiga soldater under arbetet. Nu visar det sig att dessa soldater kanske har sagt lite för mycket under spelets utveckling då sju Navy SEAL-soldater råkat ut för disiplinära bestraffningar för deras inblandning.

Det har nämligen kommit fram att de i själva verket inte fick hjälpa till med utvecklingen och de anklagas för att ha delat med sig av hemlig information och för att ha brutit den oskrivna regeln för SEALS som säger att de är tysta krigare som håller sig borta från rampljuset. De bröt mot detta eftersom de fortfarande var verksamma i den amerikanska flottan samtidigt som de hjälpte till med Warfighter.

Enligt uppgifter från tv-kanalen CBS var en av soldaterna med i den grupp som jagade och dödade Usama Bin Laden. Bestraffningen för de sju soldaterna blir ett tillrättavisande brev samt halverad lön under två månader.

Kolla in Zero Dark Thirty till Medal of Honor: Warfighter

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!