Eurogamer.se

Bara 3 GB ledigt utrymme på Wii U Basic

Rymmer inte ens ett fullstort spel

Budetvarianten av Wii U Basic levereras med en intern hårddisk på åtta gigabyte - men bara drygt tre av dem är fria att disponera enligt Nintendo (via Kotaku).

Resten går åt till operativssystemet och användaruppgifter. Det betyder i sin tur att skivspel definitivt inte kommer att rymmas i orginalutförandet. Nintendo Land, som är ett av de mindre spelen, lägger till exempel beslag på 3,2 GB - och då har vi inte ens nämnt Tekken Tag Tournament 2 (9/10) som tar upp saftiga 16,7 GB

Om du istället köper dyrare Wii U Premium finns det i praktiken 25 GB disponibelt utrymme. Det går att utöka lagringsmöjligheterna på båda varianterna med en USB-hårddisk, men då måste den ha en egen strömkälla.

Nintendo har än så länge inte utannonserat någon officiell hårddiskexpansion.

Många spel till Wii U i ett klipp

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!