Eurogamer.se

Capcom: "Ni har ännu inte sett det sista av Mega Man"

Erkänner att de tidigare gjort många fans besvikna

Mega Man blir 25 i år, men några bemärkelsedagsöverraskningar har fans av serien ännu inte fått se. Tills nu, kanske.

Capcom verkar nämligen inte, åtminstone inte enligt egen utsago, ha glömt den blå bombaren - i ett uttalande i novembernumret av Nintendo Power (via Siliconera) gjordes det nämligen klart att "vi ännu inte sett det sista av Mega Man".

"Jag kan med säkerhet säga att ni ännu inte sett det sista av den Blå Bombaren på varken konsoler eller handhållna enheter, och - med lite tur - kommer vi att kunna fira hans 50-årsdag med alla de spel ni kommer att få njuta av under de kommande 25 åren. Med detta sagt, [vill jag belysa att] ett problem vi haft tidigare är att vi pratat om spel och presenterat dem innan vi med säkerhet vetat att de verkligen kommer att bli verklighet, vilket olyckligtvis lett till djup besvikelse bland många fans. Så nu kommer jag därför att vara tyst kring alla detaljer", sade Capcom USAs senior vice-president, Christian Svensson till tidningen.

Och visst har fans varit besvikna. Andra spelserier, som Final Fantasy, har fått massor av kärlek på 25-årsdagen - men det enda de blå fansen fått se var det smått märkliga Mega Man Xover till iOS tidigare i år.

Mega Man fyller 25 år någon gång i december, då festligheterna förväntas kicka igång.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!