Eurogamer.se

Call of Duty: Black Ops 2 drog in över en halv miljard dollar på ett dygn

Årets största släpp

Ett nytt Call of Duty medför numera försäljningsrekord som ett brev på posten. Call of Duty: Black Ops 2 (9/10) är inte sämre och drog enligt nya siffror från Activision in över en halv miljard dollar under det första dygnet.

Det gör släppet till det hittills största inom nöjesbranschen i år. Om trenden håller i sig tar Activisions kassako faktiskt hem den tronen för fjärde året i rad.

"Call of Duty har blivit mer än en produkt som folk köper, det är ett varumärke folk köper in sig på. Och varje november lanserar vi inte bara ett spel, vi sparkar igång ett årligt, inofficiellt fenomen som kallas Call of Duty-säsongen", menar Activisions VD Eric Hirshberg i ett pressmeddelande.

Exakt hur många kopior av spelet som en halv miljard dollar motsvarar framgår inte, men det är gissningsvis riktigt, riktigt många.

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!