Eurogamer.se

PlayStation 3 passerar 70 miljoner sålda enheter

Knappar in på Xbox 360

Sony meddelar i ett pressmeddelande att det sålts över 70 miljoner PlayStation 3-konsoler fram till den 4 november i år. Denna siffra har uppnåtts på lite mindre än sex år, sedan konsolen släpptes år 2006.

Företaget meddelade även att det rörelsekänsliga tillbehöret PlayStation Move sålts i hela 15 miljoner exemplar, vilket antagligen är mer än de flesta räknat med. Totalt har det sålts över 595 miljoner spel till konsolen.

Detta innebär att Sony knappar in rejält på Xbox 360, då Microsoft för mindre än en månad sedan avslöjade att deras konsol sprängt gränsen för 70 miljoner fram till slutet av september. Då ska vi också ta med i beräkningarna att Xbox 360 funnits på marknaden drygt ett år längre än Sonys maskin.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!